Ελέγξτε την επιδερμίδα σας

Ελέγξτε την επιδερμίδα σας

Η Ελληνική Εβδομάδα Κατά του Καρκίνου του Δέρματος πλησιάζει- κλείστε τώρα το ραντεβού σας για δωρεάν εξέταση στο myskincheck.gr

Λίγο-πολύ έχουμε ήδη μπει σε καλοκαιρινό mode, ο ήλιος κάθε μέρα γίνεται και πιο ζεστός και μας ξεμυαλίζει με τα χάδια του, στην γκαρνταρόμπα μας έχουν λάβει θέση πιο ανάλαφρα κομμάτια και το ίδιο κάνουμε και στην φροντίδα της επιδερμίδας μας, με πιο ελαφριές συνθεσεις και βασικό μέλημα να μην βγαίνουμε από σπίτι χωρίς αντηλιακή προστασία (κανόνας όλο το χρόνο, ακόμα περισσότερο, όμως, αυτή την εποχή).

Πριν από όλα, όμως, είναι πάρα πολύ σημαντικό να εξασφαλίσουμε την υγεία της και η εβδομάδα από 21 έως 25 Μαίου είναι η καλύτερη ευκαιρία: αφιερωμένη στην πρόληψη, η Ελληνική Εβδομάδα Κατά του Καρκίνου του Δέρματος, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και την υποστήριξη των Δερματολογικών Εργαστηρίων της La Roche-Posay, δίνει τη δυνατότητα σε όλους να προφυλαχτούν από το μελάνωμα.

Λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης και μάλιστα, ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί πλέον ένα από τα 10 είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους Ευρωπαϊκούς πληθυσμούς. Σε παγκόσμια κλίμακα, περίπου 130.000 μελανώματα εμφανίζονται και περίπου 37.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από αυτό. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Ευρωμελανώματος, Ανδρέας Κατσάμπας, στη σχετική συνέντευξη τύπου «Το μελάνωμα είναι από τους χειρότερους όγκους του δέρματος που όμως αν διαγνωσθεί γρήγορα , έχει περίπου 100% ίαση».

Σημειώστε, λοιπόν, στην ατζέντα σας τις ημερομηνίες 21-25 Μαίου, μέσα στις οποίες δερματολόγοι της ΕΔΑΕ σε όλη τη χώρα δέχονται στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό και εξετάζουν δωρεάν για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος. Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού.

Στην ίδια ιστοσελίδα, την οποία δημιούργησε η ΕΔΑΕ με την υποστήριξη των Δερματολογικών Εργαστηρίων της La Roche-Posay, δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να αξιολογεί το δικό του επίπεδο κινδύνου. Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν έναν από τους δερματολόγους από 21 έως 25 Μαΐου, η ιστοσελίδα www.myskincheck.gr προσφέρει οδηγίες για αυτοεξέταση και χαρτογράφηση των σπίλων (ελιών), με τη μέθοδο ABCDE* (το μόνο που χρειάζεται είναι ένας καθρέφτης χειρός). Παράλληλα, το www.myskincheck.gr αποτελεί τον απόλυτο δερματολογικό σύμβουλο, αφού προσφέρει χρήσιμες συμβουλές από έμπειρους δερματολόγους, πληροφορίες για το πότε είναι ύποπτη μια ελιά, τρόπους προφύλαξης από τον ήλιο, τρόπους σωστής αντιηλιακής προστασίας, αλήθειες και μύθους γύρω από το μελάνωμα, ενότητα όπου μπορείτε να στείλετε ερωτήσεις / απορίες και δυνατότητα αναζήτησης δερματολόγου (όχι μόνο για την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, αλλά για όλο το χρόνο).

DPG Network