Κυτταρίτιδα: πόσο καλά γνωρίζετε τον εχθρό σας;

Κυτταρίτιδα: πόσο καλά γνωρίζετε τον εχθρό σας;

Για να νικήσετε στη μάχη θα πρέπει να γνωρίζετε καλά τον αντίπαλό σας. Ας δούμε, λοιπόν, τι κρύβεται πίσω από την καπιτονέ όψη, έναν από τους χειρότερους εφιάλτες της σιλουέτας μας.

post_2

Η κυτταρίτιδα σχετίζεται άμεσα με τις φυσικές λειτουργίες των λιποκυττάρων, και συγκεκριμένα τη λιπογένεση και την λιπόλυση. Μέσα από αυτές τις λειτουργίες ο οργανισμός από τη μία αποθηκεύει το λίπος και από την άλλη το απελευθερώνει στο σώμα για να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες. Όταν στα λιποκύτταρα αποθηκεύεται υπερβολικό λίπος, αυτά διογκώνονται και φυλακίζονται σε μικρές ίνες κάτω από την επιδερμίδα.

Τότε κάνει την εμφάνισή της η κυτταρίτιδα στην επιφάνεια της επιδερμίδας, οδηγώντας σε ανωμαλίες και ανάγλυφη όψη, κυρίως στην περιοχή των γοφών, τη μέση, τα ψωμάκια και την κοιλιά. Το 90% των γυναικών έρχεται αντιμέτωπο με το πρόβλημα (ακόμα και εκείνες με λεπτή σιλουέτα) το οποίο συνήθως προκαλείται από αιτίες όπως η ορμονική δραστηριότητα και κληρονομικότητα. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή και ο τρόπος ζωής, ενώ περισσότερο ευάλωτες είναι οι γυναίκες με μεσογειακό σωματότυπο.

Η κυτταρίτιδα διακρίνεται σε 4 διαφορετικούς βαθμούς:

Βαθμός 1: Ινώδης κυτταρίτιδα. Τα λιποκύτταρα παγιδεύονται στον ινώδη ιστό, ο οποίος αυξάνεται και σκληραίνει. Όσο μειώνεται το βάρος, τόσο πιο ορατό γίνεται το πρόβλημα.
Βαθμός 2: Λιπώδης κυτταρίτιδα. Τα λιποκύτταρα φουσκώνουν από την υπερβολική πρόσληψη λίπους σε σημεία συγκέντρωσης τοπικού πάχος. Σε αυτή την περίπτωση παρατηρείται η «καπιτονέ» όψη.
Βαθμός 3: Οιδηματώδης Επίμονη Κυτταρίτιδα. Τα λιποκύτταρα διαμορφώνουν οζίδια, προκαλώντας προβλήματα στη μικρο-κυκλοφορία του αίματος. Η κατακράτηση υγρών επιδεινώνεται.
Βαθμός 4: Οζώδης Συσσωρευμένη Κυτταρίτιδα. Παρατηρουνται πιο ανεπτυγμένα οζίδια. Είναι επώδυνη όταν πιέζεται και σκληρή στην υφή. Έχει έντονη όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Στην περίπτωση του τοπικού πάχους, αυτό που συμβαίνει είναι συγκέντρωση λίπους στο λιπώδη ιστό και κυρίως στην κοιλιά, τη μέση, τους γλουτούς και τα ψωμάκια, μια κατάσταση που κυρίως παρουσιάζεται με το πέρασμα του χρόνου.


Η απάντηση στο τοπικό πάχος και την επίμονη κυτταρίτιδα έρχεται από τα εργαστήρια της RoC. Το νέο RoC® Anti-Cellulite Micro-Actif είναι ένας ορός διπλής δράσης που βασίζεται στη μικρο-διάχυση ενός λιπολυτικού ενεργού συστατικού που μειώνει σταδιακά την όψη φλοιού πορτοκαλιού και το τοπικό πάχος, στοχεύοντας στο συσσωρευμένο λίπος.

Η δραστική αυτή φόρμουλα είναι βασισμένη στο συνδυασμό μοναδικών ενεργών συστατικών: το THPE™ έχει άμεση δράση, συσφίγγει τους ιστούς και λειαίνει την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να δείχνει πιο σφριγηλή, το Forskolin (ένα συστατικό 50 φορές πιο δραστικό από την καφείνη) αυξάνει την ταχύτητα της λιπόλυσης ενώ η Καφεΐνη αυξάνει τον χρόνο της, η Καρνιτίνη «συντηρεί» το αποτέλεσμα της διαδικασίας, η Ρουσκογενίνη καταπολεμά το οίδημα ενώ η γλυκερίνη αφήνει την επιδερμίδα απαλή σαν βελούδο. Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή, η επιδερμίδα γίνεται πιο απαλή, την 14η μέρα η βελτίωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού είναι ορατή ενώ μέχρι την 28η μέρα η επίμονη κυτταρίτιδα μειώνεται (μέχρι και -65%) και το τοπικό πάχος περιορίζεται (μέχρι και -2,9 εκ)!