Φυσικές συνταγές ομορφιάς... για τα μάτια σας μόνο!

Φυσικές συνταγές ομορφιάς... για τα μάτια σας μόνο!

Κούραση, μαύροι κύκλοι, πρήξιμο: η λύση υπάρχει στην κουζίνα σας. Τόσο απλά.   

Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητη και φανερώνει αμέσως τα σημάδια κούρασης, έλλειψης ύπνου ή κακής διατροφής. Ασφαλώς η κοσμετολογία κάνει θαύματα στην φροντίδα των ματιών, όμως και η φύση δεν πάει πίσω: δοκιμάστε τις φυσικές λύσεις που σας προτείνουμε (και που υπάρχουν σίγουρα στην κουζίνα σας αυτή τη στιγμή) και... θα δείτε τον κόσμο με άλλα μάτια!


Χαμομήλι, πράσινο ή μαύρο τσάι

Τι κάνουν: Φυσικό αντιφλεγμονώδες, το χαμομήλι μειώνει την κοκκινίλα και το οίδημα γύρω από τα μάτια. Το πράσινο και το μαύρο τσάι περιέχουν τανίνες και καφείνη- οι μεν τανίνες βοηθούν στη συστολή των αγγείων, η δε καφείνη στην αποσυμφόρηση της περιοχής, με αποτέλεσμα να μειώνεται το πρήξιμο.
Τι να κάνετε: Βάλτε σε ζεστό νερό δύο φακελάκια χαμομήλι, πράσινο ή μαύρο τσάι και αφήστε τα για 3 λεπτά. Αφαιρέστε τα φακελάκια και βάλτε τα στο ψυγείο να κρυώσουν. Τοποθετήστε ένα σε κάθε μάτι και χαλαρώστε για 15 λεπτά.


Κουτάλια

Τι κάνουν: Η χαμηλή θερμοκρασία στο μέταλλο συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, ελαττώνοντας την κοκκινίλα και το πρήξιμο στην περιοχή.
Τι να κάνετε: Βάλτε τέσσερα κουτάλια σε ένα ποτήρι με νερό και παγάκια. Αφήστε τα εκεί να κρυώσουν καλά, πάρτε από ένα κουτάλι και τοποθετήστε το με την κοίλα πλευρά να εφαρμόζει στα μάτια σας. Αφήστε τα μέχρι να αρχίσουν να ζεσταίνονται, βάλτε τα πίσω στο ποτήρι και χρησιμοποιήστε τα παγωμένα. Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί, μέχρι υποχωρήσει το πρόβλημα.


Γάλα

Τι κάνει: Το παγωμένο γάλα βοηθάει στη συστολή των αγγείων ενώ τα λιπαρά που περιέχει καταπραύνουν την αφυδατωμένη επιδερμίδα, που «σπάει» σε λεπτές γραμμές στην άκρη των ματιών.
Τι να κάνετε: Ρίξτε σε ένα μπωλ παγωμένο γάλα ή κρέμα γάλακτος και βυθίστε δυο κομμάτια βαμβάκι. Βγάλτε τα, πιέστε ελαφρά και τοποθετήστε τα στα μάτια σας. Μόλις αρχίζουν να ζεσταίνονται, επαναλάβετε τη διαδικασία με δυο καινούρια κομμάτια βαμβάκι- συνεχίστε για 10-15 λεπτά.


Αγγούρι

Τι κάνει: Θαυματουργή λύση για πρησμένα, ερεθισμένα μάτια, το αγγούρι περιέχει, μεταξύ άλλων, και ασκορβικό οξύ που βοηθάει στη μείωση του οιδήματος.
Τι να κάνετε: Βάλτε δυο φέτες αγγουριού πάνω σε πάγο. Όταν κρυώσουν τοποθετήστε μία σε κάθε μάτι, ξαπλώστε και χαλαρώστε για 10 λεπτά. Αφού τις βγάλετε, πλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό, και... δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας.


Ασπράδια αυγών

Τι κάνουν: Βοηθούν την επιδερμίδα να δείχνει πιο τονωμένη και απαλή. Επίσης, περιέχουν βιταμίνη Β12 που βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία.
Τι να κάνετε: Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και απλώστε τη κάτω από τα μάτια με ένα πινέλο. Αφήστε τη να στεγνώσει για ένα τέταρτο και ξεβγάλετε καλά με χλιαρό νερό.