6 κινήσεις μακιγιάζ για να δείχνετε νεότερη στη στιγμή

6 κινήσεις μακιγιάζ για να δείχνετε νεότερη στη στιγμή

Αυτά είναι τα tricks που κάνουν οι ειδικοί

mesa_copy

Το μυστικό στο να δείχνει το πρόσωπό σας πιο νεανικό, φρέσκο και ξεκούραστο βρίσκεται κυρίως στην βάση και κάποιες στρατηγικές πινελιές ζεστών χρωμάτων- δείτε πώς μπορείτε να το επιτύχετε εύκολα και γρήγορα.


1. Ξεκινήστε με την προετοιμασία της επιδερμίδας- ακόμα και το πιο τέλειο μακιγιάζ δεν θα σας κολακέψει απόλυτα αν γίνει πάνω σε μια βάση με ατέλειες. Με δεδομένο πως έχετε ενυδατώσει την επιδερμίδα σας, απλώστε ένα serum που θα της χαρίσει ελαστικότητα και φυσική λάμψη, όπως το Idealist Even Skintone Illuminator της Estée Lauder (1).
2. Συνεχίστε με ένα primer, που θα απλώσετε στα σημεία όπου υπάρχουν λεπτές γραμμές όπως το μέτωπο, η μύτη και τα ζυγωματικά. Με τη βοήθειά του θα δημιουργήσετε έναν λείο καμβά πάνω στον οποίο θα απλώσετε το φον ντε τεν και θα εξασφαλίσετε διάρκεια στο αποτέλεσμα- δοκιμάστε το Dream Smooth Primer της Maybelline New York (2).
3. Επιστρατεύστε μια μπρονζέ πούδρα- όπως η νέα Teint Divin Poudre Bonne Mine της Caudalie (3)- με στόχο, όχι να δημιουργήσετε ένα εφέ μαυρίσματος, αλλά να ζεστάνετε την επιδερμίδα σας. Για να την απλώσετε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα φαρδύ πινέλο, το οποίο θα τινάξετε πρώτα για να φύγει η περίσσεια του προϊόντος.
4. Επόμενο βήμα, το blush. Και αυτό με τη σειρά του θα δώσει απαλό χρώμα υγείας και θα φωτίσει το πρόσωπο, όμως προσοχή στην απόχρωση που θα επιλέξετε: οι τόνοι του ροζ ταιριάζουν στις νεανικές επιδερμίδες όμως όσο περνάνε τα χρόνια, και ο τόνος της επιδερμίδας αλλάζει, η παλέτα θα πρέπει να πηγαίνει προς το ροδακινί και τις αποχρώσεις του (ανάμεσα στα αγαπημένα μας αυτή τη σεζόν το LunchAway! από τη συλλογή Hey, Sailor! της M.A.C (4). Και μην ξεχνάτε: απλώνετε το ρουζ ψηλά στα ζυγωματικά σβήνοντας προς τα έξω και "χτίζοντας" σταδιακά την ένταση του χρώματος.
5. Επενδύστε σε ένα καλό concealer. Αξίζει να αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο στην επιλογή του, για να βρείτε την υφή που σας ταιριάζει και τον σωστό τόνο που θα δώσει φως στο πρόσωπο. Απλώστε το στις εσωτερικές κόγχες των ματιών και στα σημεία γύρω από τα ρουθούνια, όπου συνήθως υπάρχει διαφορά στον τόνο. Διαχρονική αξία στο νεσεσέρ, το Touche Eclat του Yves Saint Laurent (5).
6. Τελευταία κίνηση, η μάσκαρα. Για να αποφύγετε να γίνει το βλέμμα σας βαρύ, σκουπίστε ελαφρά το βουρτσάκι πριν απλώσετε την πρώτη στρώση στις βλεφαρίδες- και σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερο να χτίζετε την ένταση σταδιακά. Οι makeup artists προτείνουν να αφήνετε γυμνές τις κάτω βλεφαρίδες για πιο ανοιχτό, καθαρό και ξεκούραστο βλέμμα αλλά αν δεν είστε έτοιμες να το δοκιμάσετε, περάστε ελαφρά τη μάσκαρα, ίσα ίσα να τις αγκαλιάσει μια στρώση χρώματος. Δοκιμάστε την Outrageous Volume της Sephora.