Πώς να διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας περισσότερο

Γωγώ Φούντα
Πώς να διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας περισσότερο

Μόλις γυρίσατε από το κομμωτήριο και το χρώμα των μαλλιών σας είναι υπέροχο και λαμπερό. Δυστυχώς όμως το χρώμα έχει την τάση να ξεβάφει, και μόλις μια βδομάδα μετά το δε θυμίζει σε τίποτα το αρχικό. Εδώ σας έχουμε κάποια tips, για να διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αποφύγετε το συχνό λούσιμο: Το νερό έχει την τάση να στεγνώνει τα φυσικά έλαια της τρίχας τα οποία είναι απαραίτητα για τη λάμψη των μαλλιών. Το καλύτερο είναι να τα λούζετε 2-3 φορές τη βδομάδα. Επίσης, μπορείτε να κάνετε το τελευταίο ξέβγαλμα με κρύο νερό για 30-45 δευτερόλεπτα. Το κρύο νερό θα κλείσει τα λέπια της τρίχας βοηθώντας έτσι την καλύτερη απορρόφηση του μαλακτικού.

Αλλάζετε συχνά σαμπουάν: Τα μαλλιά έχουν την τάση να συνηθίζουν σε ένα συγκεκριμένο είδος σαμπουάν ή μαλακτικού. Γι' αυτό καλό θα είναι να το αλλάζετε κάθε τρεις βδομάδες. Επίσης προτιμήστε σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά.

Πείτε όχι στο σίδερο: Η θερμότητα, εκτός του ότι καίει τα μαλλιά, ξεθωριάζει και το χρώμα με αποτέλεσμα να τα κάνει να φαίνονται θαμπά. Αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε τουλάχιστον περάστε τις άκρες τους με σιλικόνη λίγο πριν τα ισιώσετε.

Προσέξτε τη διατροφή σας: Το δέρμα και η υγεία των μαλλιών σας επηρεάζονται κατά πολύ από το τι τρώτε. Εντάξτε στη διατροφή σας Ω3 λιπαρά και σύντομα θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα.