Πώς θα φορέσετε σωστά το bronzer

Πώς θα φορέσετε σωστά το bronzer

Ο Marcus Monson, κορυφαίος makeup artist του οίκου Guerlain, δίνει 3 βασικά tips

Μια μπρονζέ πούδρα έχουμε όλες στο καλοκαιρινό μας νεσεσέρ, όμως ο τρόπος που την απλώνουμε δεν είναι ο ίδιος με την κλασική πούδρα, ούτε με το blush. «Bronzer μπορούν να φορέσουν όλες οι γυναίκες, ακόμα και όσες έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα» λέει ο Marc Monson. «Αυτό που θέλουμε απο ένα τέτοιο προϊόν είναι δώσει ένα αποτέλεσμα στο πρόσωπο σα να το έχει φιλήσει ο ήλιος- όχι υπερβολές».

Ιδού, λοιπόν, 3 tips για να απλώσετε σωστά το bronzer:

1. Επιλέξτε με προσοχή την υφή. Στην αγορά θα βρείτε bronzers σε όλες τις μορφές, σε κρέμα, gel, σπρέι- όμως, αν δεν είστε σίγουρη πως ξέρετε να τα χρησιμοποιείτε έτσι ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό και όχι σαν μάσκα στο πρόσωπο, επιλέξτε μια πούδρα που δεν θα σας προδώσει (δοκιμάστε την Terracotta Bronzing Powder Moisturising and Long Lasting του Guerlain).

2. Χρησιμοποιείστε πινέλο. Για ένα απαλό, φυσικό αποτέλεσμα και εύκολη εφαρμογή, επιλέξτε ένα πινέλο μαλακό και παχύ, με όσο το δυνατόν καλύτερη τρίχα. Μπορεί να φαίνεται λεπτομέρεια, όμως η ποιότητα του πινέλου παίζει σημαντικό ρόλο στο να απλωθεί το χρώμα ομοιόμορφα στην επιδερμίδα.

3. «Οι περισσότερες γυναίκες απλώνουν το bronzer στα μάγουλα, όμως ο ήλιος δεν βλέπει μόνο αυτό το σημείο του προσώπου», λέει ο Monson. «Βλέπει και το μέτωπο, τη μύτη, τη γραμμή της κάτω γνάθου. Για να απλώσετε, λοιπόν, σωστά την μπρονζέ πούδρα, φανταστείτε τον αριθμό τρία πάνω στο πρόσωπό σας. Ξεκινήστε πάνω από τα φρύδια, κατά μήκος του μετώπου προς τους κροτάφους, περάστε το πινέλο πάνω από το κόκκαλο ψηλά στα ζυγωματικά και μετά κατά μήκος της κάτω γνάθου με κατεύθυνση από έξω προς το πηγούνι. Ανάλογα με την ένταση που θέλετε να επιτύχετε, περάστε και μια δεύτερη στρώση, αφού πρώτα έχετε τινάξει καλά το πινέλο για να μείνει ακριβώς όση πούδρα χρειάζεστε».