Θέλω να μακρύνω τα μαλλιά μου αλλά είναι ταλαιπωρημένα- τι να κάνω;

Θέλω να μακρύνω τα μαλλιά μου αλλά είναι ταλαιπωρημένα- τι να κάνω;

Οι hair stylists Βάσω Κάρτσωνα και Τζένη Κουκούτση μας δείχνουν τον τρόπο

Η φίλη μας Chrysa μας έστειλε ένα mail για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τα μαλλιά της, και που πάνω-κάτω ταλαιπωρεί αρκετές από εμάς που χρησιμοποιούμε εργαλεία styling κάθε μέρα: «Θέλω να μακρύνω τα μαλλιά μου και να είναι ταυτόχρονα υγιή αλλά δεν μπορώ να τα καταφέρω. Δεν χρησιμοποιώ συχνά αφρούς, τζελ ή λακ παρά μόνο πιστολάκι και πολύ σίδερο, πράγμα που μου δημιουργεί πολλή ψαλίδα! Ως αποτέλεσμα, τα μαλλιά μου μπορεί να είναι μακριά αλλά τα μισά είναι σχεδόν καμμένα. Τι μπορώ να κάνω για τα βοηθήσω; Help!!!»


Απευθυνθήκαμε, λοιπόν, σε δύο ειδικούς, τις hair stylists Βάσω Κάρτσωνα και Τζένη Κουκούτση, και ιδού τι συμβουλεύουν: «Καταρχήν είναι πολύ σημαντικό να αποφύγετε το σίδερο όσο περισσότερο μπορείτε», μας λέει η Βάσω Κάρτσωνα. «Εκείνες τις φορές που το χρησιμοποιείτε, θα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε και τα ειδικά προϊόντα που αγκαλιάζουν την τρίχα σαν ασπίδα προστασίας απέναντι στη θερμότητα».


«Επίσης, για να τα βοηθήσετε να μακρύνουν, θα πρέπει αποκαταστήσετε τη δύναμη και την υγεία τους», επισημαίνει η Τζένη Κουκούτση. «Οι θεραπείες αναδόμησης που γίνονται στο κομμωτήριο είναι ειδικά μελετημένες για αυτές τις περιπτώσεις και μάλιστα πλέον γίνονται και sur mesure, ακριβώς πάνω στις ανάγκες που έχουν τα μαλλιά κάθε γυναίκας. Επιπλέον, καλό είναι να επισκέπτεστε τον κομμωτή σας κάθε 1-2 μήνες για να σας "καθαρίζει" την ψαλίδα, πράγμα που βοηθάει την τρίχα να ανασάνει και να δυναμώσει».


«Στο σπίτι, επιλέξτε για την φροντίδα των μαλλιών σας τα ειδικά προϊόντα που υπάρχουν για λεπτή/ταλαιπωρημένη τρίχα, κάνετε συχνά μάσκες ενυδάτωσης και αναδόμησης, χρησιμοποιείτε τις ειδικές συνθέσεις που αναδομούν την τρίχα στο εσωτερικό της (εξαιρετικό είναι το Fibre Architect της Kerastase) αλλά και τα νέα λάδια φροντίδας, όπως το Mythic Oil της L'Oreal Professionnel», προτείνει η Βάσω Κάρτσωνα.


«Και, επειδή ο ήλιος είναι ένας από τους παράγοντες που ταλαιπωρούν την τρίχα, να απλώνετε πάντα πριν βγείτε στην παραλία ένα προστατευτικό προϊόν από τις αντηλιακές σειρές (υπάρχουν σπρέι, κρέμες ή λαδάκια) και μην ξεχνάτε να το ανανεώνετε και αφού βγείτε από την θάλασσα», συμβουλεύει η Τζένη Κουκούτση.