Πώς να καμουφλάρετε τις γραμμές από το μαγιό

Πώς να καμουφλάρετε τις γραμμές από το μαγιό

Μία από τις αγαπημένες makeup artists του Hollywood, η Ashleigh Ciucci, δείχνει 3 βήματα... συγκάλυψης

Αν δεν καταφέρατε να αποφύγετε τις γραμμές από το μαγιό- και ελπίζουμε πως αυτό έγινε απλά επειδή μαυρίζετε πολύ εύκολα και όχι επειδή δεν είστε επιμελείς στην προστασία της επιδερμίδας σας κάτω από τον ήλιο- υπάρχουν κάποια έξυπνα tricks που μπορείτε να τις καλύψετε.

Δείτε τι προτείνει η Ashleigh Ciucci:

1. Η απολέπιση είναι ένας τρόπος να ρίξετε την ένταση του μαυρίσματος. Όπως προσοχή: επιλέξτε ένα ήπιο scrub, με μικρούς κόκκους, γιατί τα πιο "επιθετικά" απολεπιστικά μπορεί να ταλαιπωρήσουν την επιδερμίδα μετά την ηλιοθεραπεία και να δημιουργήσουν αντιαισθητικά "μπαλώματα".

2. Για να καμουφλάρετε τις γραμμές σε χρόνο dt, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγαράκι για φον ντε τεν και περάστε το από ένα ματ bronzer (αν έχετε σταρένια επιδερμίδα) ή από ένα ματ ροδακινί blush, αν είστε ανοιχτόχρωμη και δεν μαυρίζετε εύκολα. Απλώστε το στη ζώνη που χρειάζεται κάλυψη κάνοντας καλό blending και στην γύρω περιοχή, ώστε να επιτύχετε απόλυτα ομοιόμορφο, όσο γίνεται πιο φυσικό, αποτέλεσμα. Αυτό το trick λειτουργεί εξίσου καλά και με κρεμώδη φόρμουλα αλλά και με σκόνη αλλά ειδικά στην κρεμώδη, μην παραλείψετε το επόμενο βήμα: αφού την απλώσετε (γίνεται πιο εύκολα ένα με την επιδερμίδα σε σχέση με τη σκόνη) θα πρέπει να την σταθεροποιήσετε με μια διάφανη πούδρα.

3. Αν έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας, επιλέξτε ένα φον ντε τεν σε σπρέι το οποίο θα είναι έναν τόνο πιο σκούρο από την επιδερμίδα σας. «Είναι ο αγαπημένος μου τρόπος να καλύπτω τις γραμμές από το μαγιό», λέει η Cuicci, η οποία προτιμάει το DiorSkin Airflash Spray Foundation του Dior. Πιάστε τα μαλλιά σας σε ponytail και ψεκάστε το προϊόν από απόσταση, σε όλο το ντεκολτέ. Απλώστε το ταμποναριστά με τα δάχτυλά σας ή με ένα σφουγγαράκι για φον ντε τεν, μέχρι να επιτύχετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα και θα δείτε πως με αυτό τον τρόπο δεν καλύπτετε μόνο τις γραμμές από το μαγιό αλλά και οποιαδήποτε άλλη ατέλεια στην επιδερμίδα του ντεκολτέ.


Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, καλό είναι να αποφύγετε τα ανοιχτόχρωμα ρούχα, για να είστε απόλυτα σίγουρη πως τίποτε δεν θα προδώσει την επιχείρηση "καμουφλάζ". Επίσης, αν υποψιάζεστε πως πρόκειται να ιδρώσετε πολύ, προτιμήστε την δεύτερη λύση που μπορείτε να ρετουσάρετε πιο εύκολα. Πάρτε μαζί σας χαρτάκια κατά της λιπαρότητας, περάστε με αυτά πρώτα την περιοχή για ματ αποτέλεσμα και συνεχίστε με το bronzer ή το blush.