Πώς να ξαναβρείτε τη φρεσκάδα σας μετά από το ξενύχτι;

Πώς να ξαναβρείτε τη φρεσκάδα σας μετά από το ξενύχτι;

Με τρικς καθαρισμού, ενυδάτωσης και μακιγιάζ

Η έλλειψη ύπνου την επόμενη ημέρα από ένα hangover ή έστω μία μαραθώνια έξοδο «αφήνει τα σημάδια της εμφανή στο πρόσωπό μας, κυρίως στην περιοχή των ματιών. Όλες έχουμε αντιμετωπίσει σε ανάλογες περιπτώσεις μαύρους κύκλους και σακούλες, που αλλοιώνουν την εικόνα μας σε υπερθετικό βαθμό. Υπάρχουν όμως απλές λύσεις, που θα βοηθήσουν τα μάτια μας να δείχνουν ξεκούραστα και, κυρίως, λαμπερά.

Τα επιθέματα με κρύο νερό ή κρύο τσάι είναι αναζωογονητικά. Βρέχουμε ένα κομμάτι βαμβάκι σε κρύο νερό ή τσάι και τοποθετούμε τα επιθέματα στα μάτια για 10′. Το τσάι περιέχει ποσότητα καφεΐνης, που βοηθά στην απομάκρυνση των κατακρατηθέντων υγρών, που συσσωρεύονται στην περιοχή του ματιού. Ιδανική λύση είναι και το αγγούρι ενώ σημαντική βοήθεια προσφέρουν τα παγάκια από χαμομήλι. Είναι πολύ πρακτικά μιας και με μία παγοκύστη μπορούμε να εξασφαλίσουμε μικρές τονωτικές 'ενέσεις' για τα κουρασμένα μάτια μας που θα περιμένουν στην κατάψυξη ανά πάσα στιγμή.

Καλλυντικά: Μπορούμε πάντα να χρησιμοποιήσουμε μία ειδική μάσκα ματιών, που ξεκουράζει και αποσυμφορεί την περιοχή. Εναλλακτικά, ένα προϊόν με εκχυλίσματα χαμομηλιού ή αγγουριού που έχει ανάλογη δράση. Καλό είναι να έχουμε μία κρέμα ματιών για μαύρους κύκλους ή έστω περιποίησης και να την φορέσουμε πριν πέσουμε για ύπνο!

Μακιγιάζ: O συνδυασμός της σωστής περιποίησης με το έξυπνο μακιγιάζ θα μας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Αν απλώσουμε κονσίλερ σε υποκίτρινη απόχρωση στα σημεία που έκαναν την εμφάνισή τους οι μαύροι κύκλοι και συνεχίσουμε απλώνοντας ταμποναριστά ελάχιστη ποσότητα από ένα κρεμώδες φον ντε τεν, το οποίο περιέχει μικρόκοκκους λάμψης για να αντανακλά το φως που πέφτει στην περιοχή- θα κρύψουμε πολλά. Επιλέγοντας ματ ανοιχτόχρωμες σκιές για τα βλέφαρα και αποφεύγοντας τις περλέ υφές, που εντείνουν το πρόβλημα κάνουμε το βλέμμα να 'ανοίγει'. Το τελικό άγγιγμα αφορά στις βλεφαρίδες με μία μάσκαρα που θα δώσει ένταση στο βλέμμα.

Διαβάστε ακόμη:

Φυσική συνταγή για μακριές βλεφαρίδες

Πιτυρίδα τέλος σε 5 βήματα!

Φυσικό lip scrub για βελούδινα χείλη