Αντιγράψτε το look: το glossy μακιγιάζ της Amy Adams

Αντιγράψτε το look: το glossy μακιγιάζ της Amy Adams

Ο makeup artist, Stephen Sollitto, εξηγεί το βήμα βήμα - και δίνει ένα σούπερ tip για να μην λιώνει η μάσκαρα

Στο κόκκινο χαλί των GLSEN Respect Awards, η Amy Adams εμφανίστηκε με λαμπερό, θηλυκό μακιγιάζ απόλυτα ισορροπημένο για την περίσταση. Ιδού πως δημιούργησε το look ο makeup artist Stephen Sollitto:

«Προετοίμασα την επιδερμίδα της με μια ελαφριά ενυδατική κρέμα της Avene. Συνέχισα με μια πολύ ελαφριά στρώση από το Face and Body foundation της MAC και επειδή θα ανέβαινε στη σκηνή, χρησιμοποίησα και bronzer για να ζεστάνω το πρόσωπό της- το άπλωσα στους κροτάφους, στο πηγούνι και στην κορυφή της μύτης.


Στα μάτια, δεν μπορώ να πω πως είναι ένα smoky μακιγιάζ ακριβώς- είναι κάτι ανάμεσα σε smoky και στην αυστηρότητα του eyeliner. Ξεκίνησα τονίζοντας το άνω βλέφαρο με το μολύβι Smolder Eye Pencil της MAC. Από πάνω, για να μαλακώσω τη γραμμή και την ένταση του χρώματος, χρησιμοποίησα μια σκούρα σκιά της Tarte, ένα τέλειο γκρι, όχι πολύ σκοτεινό όμως πολύ δυνατό. Τράβηξα τη γραμμή ελαφρά προς τα έξω, για να δώσω ένταση στο σχήμα των ματιών και, με όση σκιά είχε μείνει πάνω στο πινέλο μου, τόνισα το κάτω βλέφαρο, ώστε να επιτυχω ένα απαλό αποτέλεσμα. Από την ίδια παλέτα της Tarte, πήρα μια απαλή γήινη απόχρωση και την άπλωσα σε όλο το άνω βλέφαρο και με το eyeliner της Hourglass έκανα μια λεπτή γραμμή σύρριζα στις άνω βλεφαρίδες. Ολοκλήρωσα το μακιγιάζ με δύο στρώσεις της μάσκαρα Get Bent της Benefit στις πάνω και κάτω βλεφαρίδες. Ένα tip αν φοβάστε πως η μάσκαρα δεν θα μείνει σταθερή: πάρτε ένα q-tip πριν την απλώσετε και περάστε με αυτό την επιδερμίδα κατα μήκος του κάτω βλεφάρου. Μετά, πάρτε ελάχιστη πούδρα σε σκόνη με ένα μικρό πινέλο και απλώστε το στην ίδια ζώνη. Με αυτό τον τρόπο "στεγανοποιείτε" την επιδερμίδα και έτσι είναι λιγότερο πιθανό να μουτζουρωθείτε απο τη μάσκαρα.


Στα μάγουλα της Amy άπλωσα ένα blush σε απαλό κερασί τόνο που ταιριάζει τέλεια στην απόχρωση της επιδερμίδας της και στα χείλη της χρησιμοποίησα ένα ροζ λιπ γκλος της Bobbi Brown, το Buff.»