Αντιγράψτε το look: το smoky μακιγιάζ της Alexa Chung

Αντιγράψτε το look: το smoky μακιγιάζ της Alexa Chung

Στο κόκκινο χαλί των British Fashion Awards

Φορώντας μια δημιουργία του Christopher Kane, με το χαρακτηριστικό της ανεπιτήδευτο hairstyle και το θηλυκό μακιγιάζ της, η Alexa Chung παρέλαβε το βραβείο του Style Icon της χρονιάς στα British Fashion Awards.


Η make-up artist Florrie White η οποία επιμελήθηκε το look της, αποκάλυψε στο site του elle πώς το δημιούργησε βήμα-βήμα, και ποια προϊόντα χρησιμοποίησε:

«Η Alexa μου ζήτησε σκοτεινά, gothic μάτια- εγώ έκανα μια πιο ελαφριά παραλλαγή των smoky eyes» είπε η White. Ξεκίνησε προετοιμάζοντας την επιδερμίδα με την κρέμα Life Radiance Cream της Decleor και στη συνέχεια άπλωσε κατά μήκος της μύτης και στα ζυγωματικά της την βάση Acti-Mine Makeup Base, Acti Mango του Givenchy, για να δώσει λάμψη.

«Έδωσα ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα της με το φον ντε τεν Perfection Lumiere της Chanel και φώτισα το βλέμμα της με το Tinted Eye Brightener της Bobbi Brown. Στην εσωτερική γωνία των ματιών άπλωσα την κρεμώδη σκιά Smudge Pot, Kitten της Stila την οποία έσβησα προς το τόξο των φρυδιών και προς την γραμμή του κάτω βλεφάρου. Στη συνέχεια τονισα το πάνω και το κάτω βλέφαρο κάνοντας μια γραμμή με το μολύβι Smoky Eyes Eye Powder pencil, Smoky Black της Elizabeth Arden.»

Επόμενο βήμα: άπλωσε τη σκιά Meteorite της Chantecaille από το κέντρο του άνω βλεφάρου προς την κόγχη των ματιών και έκανε καλό blending προς τα έξω. Στη συνέχεια, η Alexa Chung γύρισε μόνη της τις βλεφαρίδες της με το ειδικό ψαλιδάκια και μετά η White άπλωσε μερικές στρώσεις της μάσκαρα Hypnôse Doll Eyes της Lancôme: «Επικεντρώθηκα στις κάτω βλεφαρίδες, θέλησα να δημιουργήσω ένα look που θυμίζει κούκλα και αυτή η μάσκαρα είναι η ιδανική για αυτό».

Για μια έξτρα πινελιά λάμψης στο πρόσωπο, η makeup artist χρησιμποποίησε το Halo Highlighting Wand της Smashbox στα ζυγωματικά και τους κροτάφους και μετά έδωσε ένα γλυκό χρώμα υγείας στα μάγουλα με το κρεμώδες Pot Rouge for Lips and Cheeks,Calypso Coral της Bobbi Brown. «Για τα χείλη, επιλέξαμε ένα κραγιόν σε απαλό ροδακινί, το Rvishing της MAC και σταθεροποίησα το χρωμα με μια ιδέα από την πούδρα Phyto Poudre Compacte Matte Powder της Sisley».


Διαβάστε ακόμα

Alexa Chung: ποιο είναι το αγαπημένο της tip μακιγιάζ;

H Alexa Chung μιλάει για το επικείμενο βιβλίο της

Ποιο hairstyle δεν θα έκανε ποτέ η Rihanna;