Χρησιμοποιείτε σωστά το σίδερο ισιώματος;

Χρησιμοποιείτε σωστά το σίδερο ισιώματος;

Ο celebrity hairstylist, Mark Townsend, εξηγεί τον τρόπο

Παρότι προσωπικά δεν έχω καταφέρει να το συνηθίσω και παραμένω πιστή στο ντουέτο χοντρή βούρτσα-πιστολάκι για να ισιώνω τα μαλλιά μου, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ πως χρωστάμε αιώνια ευγνωμοσύνη σε όποιον ανακάλυψε το σίδερο ισιώματος.


Το γρήγορο, εύκολο και απόλυτα sleek look είναι αποτέλεσμα της θερμότητας που όμως χρειάζεται προσοχή ώστε να μην καταλήξουμε με μαλλιά ταλαιπωρημένα, εξασθενημένα, με ψαλίδα. «Είναι πολύ εύκολο να προστατέψετε τα μαλλιά σας» λέει ο Mark Townsend, στην ατζέντα του οποίου βρίσκονται ονόματα όπως της Natalie Portman και της Christina Aguilera. «Αρκεί να ακολουθήσετε το ένα και μοναδικό tip που σας δίνω, και να είστε σίγουρες πως τα μαλλιά σας δεν κινδυνεύουν».


Αν μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσατε το σίδερο στη μεγαλύτερη δυνατή θερμοκρασία, και το περνούσατε από χοντρές τούφες, κάνατε το πιο συχνό λάθος: «Χρησιμοποιώντας το σίδερο με αυτό τον τρόπο, η θερμότητα δεν έφτανε μέχρι την καρδιά της τούφας, γιαυτό και αναγκαζόσασταν να την περνάτε πολλές φορές- πράγμα που προκαλεί φθορές στην τρίχα», εξηγεί ο Townsend.


Την επόμενη φορά, χωρίστε τα μαλλιά σας σε τούφες των 2 εκατοστών, και ρυθμίστε τη θερμοκρασία στη χαμηλότερη βαθμίδα. Έτσι, όχι απλά θα είναι πιο ήπιο για τα μαλλιά αλλά τελικά θα δείτε πως θα τα ισιώσετε πιο γρήγορα. Και βέβαια, πάντα να χρησιμοποιείτε ένα σπρέυ κατά της θερμότητας όταν δουλεύετε με τέτοια εργαλεία, καθώς θωρακίζουν την τρίχα, διευκολύνουν το styling και δίνουν λάμψη στα μαλλιά.


Διαβάστε ακόμα:

Αντιγράψτε το look: τα απαλά waves της Naomie Harris

5 φυσικές θεραπείες ομορφιάς που γίνονται στο λεπτό!

Φυσική μάσκα για σούπερ λαμπερά μαλλιά