Πώς να αντιμετωπίσετε τη λιπαρότητα των μαλλιών σας

Πώς να αντιμετωπίσετε τη λιπαρότητα των μαλλιών σας

Μικρά καθημερινά tips που θα σας βοηθήσουν

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν λιπαρά μαλλιά κάτι ιδιαίτερα ενοχλητικό μιας και αλλάζει η όψη των μαλλιών. Γίνονται θαμπά, χάνουν τον όγκο τους και μυρίζουν. Για τη λιπαρότητα λοιπόν των μαλλιών σας, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικές απλές, αλλά χρήσιμες συμβουλές.

Είναι πολύ βασικό να μην πιάνετε συνέχεια τα μαλλιά σας. Δεν υπάρχει λόγος να περνάτε τα δάχτυλά σας ανάμεσα στα μαλλιά σας, γιατί έτσι ευνοείται η λιπαρότητά τους. Τα λιπαρά μαλλιά εκκρίνουν από τη φύση τους πολύ σμήγμα, οπότε αγγίζοντάς τα, τα «λαδώνετε» ακόμη περισσότερο. Ξεβγάζετε πάντα καλά μετά το λούσιμο, καθώς υπολείμματα από σαμπουάν ή conditioner δίνουν λαδωμένη όψη στα μαλλιά μας. Πρέπει να ξεβγάζουμε καλά και να σκουπίζουμε απαλά τα μαλλιά μας με ταμποναριστές κινήσεις, χωρίς να υπάρχει τριβή της πετσέτας μας με τις ρίζες του τριχωτού μας. Αποφύγετε τη χρήση gel και γενικότερα προϊόντων hair style, καθώς με αυτό το ρόπο η λιπαρότητα «κολλάει» ακόμη περισσότερο στα μαλλιά μας.

Kαι ένα home-remedy που αποδίδει:

-Υλικά: Μία κουταλιά χυμός από λεμόνι, μία κουταλιά του γλυκού ξύδι και 1 ασπράδι αυγού. Αφού βρέξετε τα μαλλιά σας, κάντε μασάζ σαν να λούζεστε. Μόλις απορροφηθεί το μείγμα, περνάμε στο δεύτερο μέρος. Ζετστάνεται λάδι καρύδας (ναι, όσο κι αν δεν το πιστεύεται τα έλαια είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της λιπαρότητας) ίσα να είναι ζεστό και όχι καυτό. Μόλις το απλώσετε και 'κάτσει' στα μαλλιά σας, ψεκάστε τα με κρύο νερό που θα βοηθήσει την τρίχα και το δέρμα να απορροφήσει το έλαιο και να σφραγίσει την υγρασία. Αφήστε το αρκετή ώρα έως και μία και ύστερα λούστε δύο φορές, την πρώτη με χλιαρό και την δεύτερη με σχεδόν κρύο νερό. Μία φορά το μήνα θα αλλάξει την αίσθηση και την όψη των μαλλιών σας!

Διαβάστε ακόμη:

Τα «πρέπει» και τα «μη» ενός αρώματος!

Φτιάξε κι εσύ πλεξίδα ψαροκόκαλο. Μπορείς! (οδηγίες και βίντεο)

Μασάζ με καφέ και τσάι κατά της κυτταρίτιδας!