Φτιάξτο μόνη σου: Μάσκα μαλλιών κατά του φριζαρίσματος

Φτιάξτο μόνη σου: Μάσκα μαλλιών κατά του φριζαρίσματος

Μια φυσική συνταγή φροντίδας, ιδανική για ατίθασα μαλλιά

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, η υγρασία, ο αέρας ταλαιπωρούν την τρίχα και την "ξεγυμνώνουν" από την υγρασία που την κρατά ελαστική, κάνοντάς την επιρρεπή στο φριζάρισμα και το "σπάσιμο".

Με τρία υλικά από την κουζίνα σας μπορείτε να φτιάξετε αυτή την πανεύκολη μάσκα μαλλιών, η οποία ενυδατώνει και τρέφει την τρίχα, βοηθώντας την να αντισταθεί στις εξωτερικές επιθέσεις και αφήνοντας τα μαλλιά σούπερ απαλά και λαμπερά.


Θα χρειαστείτε

1 ώριμη μπανάνα
1 ώριμο αβοκάντο
1 κουτ.ελαιόλαδο

Χτυπήστε στο blender τα υλικά ή αναμείξτε τα καλά, με ένα πιρούνι, σε ένα μπωλ. Αφού λουστείτε, ταμπονάρετε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα για να απομακρύνετε τα πολλά νερά, χωρίστε τα σε τμήματα και απλώστε τη μάσκα από τη ρίζα μέχρι την άκρη. Τυλίξτε τα με ένα σκουφάκι μπάνιου (ή μια πλαστική σακούλα), αφήστε τα συστατικά της να δράσουν για 20 λεπτά (ή και παραπάνω αν έχετε χρόνο) και ξεβγάλετε.

Η μπανάνα και το αβοκάντο είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ενυδατώνουν εντατικά την τρίχα, τιθασεύουν το φριζάρισμα και καταπραύνουν την επιδερμίδα του κεφαλιού. Χρησιμοποιήστε τη μάσκα μία φορά το μήνα ή πιο συχνά, ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας.



Διαβάστε ακόμα

5 έξυπνα SOS tips μανικιούρ

Φτιάξτο μόνη σου: Θαυματουργή μάσκα για το hangover

Βελούδινα χέρια το χειμώνα