Φτιάξτο μόνη σου: Scrub σώματος με βανίλια και καρύδα

Φτιάξτο μόνη σου: Scrub σώματος με βανίλια και καρύδα

Ένας απολαυστικός τρόπος να αξιοποιήσετε τη φυσική βανίλια που χρησιμοποιήσατε

Αν χρησιμοποιείτε φυσική βανίλια στην κουζίνα σας, αυτή είναι η ιδανική "συνταγή" για να αξιοποιήσετε τους άδειους λοβούς της.


Ξεκινήστε ετοιμάζοντας ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια (την οποία θα χρησιμοποιήσετε στο scrub που σας προτείνουμε αλλά και στον καφέ, το τσάι σας, σε κέικ κλπ): σε ένα γυάλινο βάζο ρίξτε δυο φλιτζάνια ζάχαρη ενδιάμεσα στην οποία θα βάλετε τους λοβούς της φυσικής βανίλιας, τους οποίους μπορείτε να βάλετε ολόκληρους ή κομμένους στη μέση, για πιο έντονη ευωδιά βανίλιας). Κλείστε το καλά και αφήστε το για 24 ώρες τουλάχιστον- όσο περνάει ο καιρός, η ζάχαρη θα εμπλουτίζεται με το άρωμα της βανίλιας.


Για το scrub θα χρειαστείτε

1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια
3/4 αλάτι χοντρό
1 φλιτζ λάδι καρύδας
2 κουτ. αποξηραμένη λεβάντα (προαιρετικά)


Σε ένα γυάλινο μπωλ, ρίξτε τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το έλαιο καρύδας και αναμείξτε καλά με το χέρι σας, μέχρι να αφομοιωθεί από τη ζάχαρη και το αλάτι. Σ εαυτή τη φάση μπορείτε να προσθέσετε και τη λεβάντα, αν θέλετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες απο κάποιο αιθέριο έλαιο που να ταιριάζει με τη βανίλια, πχ τριαντάφυλλο, λεμόνι, μέντα κλπ.Διαβάστε ακόμα

Φτιάξτο μόνη σου: Η πιο εύκολη και απαλή κρέμα ξυρίσματος

Φτιάξ'το μόνη σου: Μάσκα μαλλιών με μπανάνα και μέντα

Φτιάξ'το μόνη σου: Ευωδιαστό "βούτυρο" μπάνιου

DPG Network