Πώς θα κάνετε το κραγιόν σας να κρατήσει περισσότερο

Πώς θα κάνετε το κραγιόν σας να κρατήσει περισσότερο

Tips από την celebrity makeup artist Kate Lee

Η Anne Hathaway και η Keira Knightley εμπιστεύονται τα μαγικά της χέρια πριν βγουν στο κόκκινο χαλί ενώ είναι και η πρέσβειρα για το μακιγιάζ του οίκου Chanel στην Αμερική. Η Kate Lee μίλησε στο allure και έδωσε tips για το πώς μπορούμε να δώσουμε έξτρα διάρκεια στο κραγιόν μας.

«Δεν τρελαίνομαι για τα long lasting προϊόντα, είπε η makeup artist. Όπως έχω διαπιστώσει κανένα προϊόν δεν μπορεί να δείχνει όμορφο μετά από τόσες ώρες. Σας προτείνω, λοιπόν, να επιλέξετε μια κανονική φόρμουλα και να δοκιμάσετε αυτά τα tips»:

- Προτιμήστε μια βελούδινη υφή, που δείχνει ματ αλλά έχει πολλά ενυδατικά συστατικά ή κάποιο lip lacquer που απλώνεται σαν gloss αλλά έχει πιο έντονες χρωστικές.

- Για να μείνει περισσότερο το κραγιόν σας πάνω στα χείλη σας, είναι απαραίτητο να είναι απαλά. Εγώ απλώνω το Chanel Rouge Coco Baume, το αφήνω για δέκα λεπτά και μετά το αφαιρώ με ένα q-tip. Δεν σας προτείνω να κάνετε απολέπιση, παρά μόνο αν είναι πολύ σκασμένα τα χείλη. Επίσης, δεν χρειάζεται να βάλετε primer- τα κραγιόν έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε να απλώνονται κατευθείαν πάνω στα χείλη, οπότε όσο περισσότερες στρώσεις υπάρχουν από κάτω τόσο πιο πιθανό είναι να μην μείνουν σταθερά.

- Απλώστε το κραγιόν κατευθείαν από το tube, για να έχετε έντονο χρώμα, και μετά κάντε blending με ένα πινέλο. Ταμπορνάρετε με χαρτομάντηλο και απλώστε άλλη μια στρώση. Για έξτρα διάρκεια, απλώστε μια πολύ λεπτή στρώση διάφανης πούδρας και απλώστε ξανά το κραγιόν σας. Αν χρησιμοποιείτε κάποιο stain, δεν χρειάζεται να κάνετε όλη αυτή τη διαδικασία. Αρκεί, να ταμπονάρετε τα χείλη με ένα χαρτάκι κατά της λιπαρότητας, ώστε να είστε σίγουρες πως έχετε μια ματ επιφάνεια πάνω στην οποία θα "κλειδώσει' το προϊόν και στη συνέχεια να το φορέσετε.