Φτιάξτο μόνη σου: Η τέλεια μάσκα-smoothie για το σώμα

Φτιάξτο μόνη σου: Η τέλεια μάσκα-smoothie για το σώμα

Μια yummy φρουτοσαλάτα που κάνει θαύματα στην επιδερμίδα

Αυτή εδώ η φυσική συνταγή δεν είναι τίποτε άλλο από ένα mix καλοκαιρινών φρούτων που κάνουν καλό στην επιδερμίδα- μπορείτε δηλαδή να την φορέσετε στο σώμα αλλά και το πρόσωπο. Μην ξεχνάτε: για να απολαύσετε όλη την ευεργετική της δράση, επιλέξτε φρέσκα φρούτα (όχι αυτά που σας ξέμειναν βδομάδες στο ψυγείο) και φτιάξτε τη φρέσκια κάθε φορά που θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε.

Θα χρειαστείτε

2 φέτες ανανά καθαρισμένο

1/2 μέτριο πεπόνι καθαρισμένο

10 ρώγες σταφύλι

1 μέτρια μπανάνα

1 ακτινίδιο

Πώς θα την ετοιμάσετε: περάστε όλα τα φρούτα γρήγορα από το blender και αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα. Απλώστε το στο σώμα ή/και το πρόσωπο, αφήστε το να δράσει για μισή ώρα και ξεβγάλετε. Είναι ιδανικό για μετά την ηλιοθεραπεία και αφού έχετε κάνει ένα ντους για να απομακρύνετε το αλάτι από την επιδερμίδα σας.

Ο ανανάς περιέχει ένα ένζυμο που βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια της επιδερμίδας, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι ελαφρά στυπτικός. Τα σταφύλια είναι πλούσια σε πολυφιανόλες που είναι αντιοξειδωτικές και προσφέρουν προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, η μπανάνα είναι γεμάτη βιταμίνες, ασβέστιο και θρεπτικά συστατικά που κρατούν την επιδερμίδα απαλή ενώ το ακτινίδιο έχει μεγάλη συγκέντρωση σε βιταμίνη C και το πεπόνι είναι ενυδατικό και καταπραϋντικό.

Διαβάστε ακόμα

Φτιάξτο μόνη σου: Scrub για τα χέρια και τα πόδια με φράουλες

Τι κάνει η Dita Von Teese για να κρατήσει σταθερό το κραγιόν της;

Φτιάξτο μόνη σου: Η πιο εύκολη συνταγή για τα σπυράκια