Επιλέγοντας άρωμα σε πέντε βήματα

Επιλέγοντας άρωμα σε πέντε βήματα

Έχετε μία σύγχυση και... μία μύτη που δεν ξεχωρίζει πια ούτε το πιο δυνατό μπαχαρικό. Οπλιστείτε με υπομονή και ξεκινήστε.

Στα καταστήματα καλλυντικών υπάρχει μεγάλη ποικιλία και μπορεί να μπερδευτείτε πολύ γρήγορα, αφού δεκάδες αρώματα πλαισιώνουν τα ράφια και πωλήτριες με τέσσερα μπουκάλια σε κάθε χέρι σας ψεκάζουν σε κάθε σας πέρασμα. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας.

1.Απαιτεί χρόνο: Το άρωμα είναι μια μικρή επένδυση, οπότε μην βιαστείτε να αγοράσετε το πρώτο ή δεύτερο που θα δοκιμάσετε. Αποφύγετε να ψωνίσετε πολύ πρωί, αφού η αίσθηση της όσφρησης δεν έχει προλάβει να φτάσει στο καλύτερό της σημείο και να είστε προετοιμασμένες για δυο-τρεις επισκέψεις στο κατάστημα.

2.Σκεφτείτε τι σας αρέσει: Πριν φτάσετε στο κατάστημα, αναλογιστείτε τι έχετε φορέσει κατά καιρούς και συζητήστε το με την πωλήτρια. Αν πάλι θέλετε να διαλέξετε μόνες σας, κοιτάξτε πίσω από το κουτί, όπου αναγράφονται οι νότες των αρωμάτων –απλά δεν συμβαίνει πάντα.

3.Αρχικά δοκιμάστε σε strip: Διαλέξτε 2-3 μυρωδιές, -μην μυρίζετε παραπάνω από 3 αρώματα τη φορά, καθώς η όσφρησή μπερδεύεται και δεν μπορεί να τα ξεχωρίσει μεταξύ τους- ψεκάστε στις ειδικές μικρές χάρτινες λωρίδες, κινήστε τις, και μόλις εντοπίσετε τις μυρωδιές που σας αρέσουν, τότε πρέπει να τις δοκιμάσετε πάνω στο δέρμα σας.

4.Μην αγοράσετε άρωμα πριν το δοκιμάσετε πάνω σας: Η μυρωδιά του κάθε αρώματος διαφέρει από άτομο σε άτομο, αφού αναμιγνύεται με την «χημεία» του σώματός του. Γι' αυτό μην αγοράσετε κατευθείαν το άρωμα που σας ξετρέλανε πάνω στη φίλη σας, γιατί σε εσάς μπορεί να βγει αρκετά διαφορετικό.

5.Αφήστε το λίγη ώρα: Για να δείτε την τελική μυρωδιά και να αναδειχθούν όλες οι νότες θα πρέπει να το φορέσετε για μία μέρα και αν ακόμα σας αρέσει γυρίστε στο κατάστημα και αγοράστε το. Μπορείτε φυσικά να ζητήσετε και δείγμα από το άρωμα που σας ενδιαφέρει, ώστε να έχετε τον χρόνο που απαιτεί το μικρό αυτό τεστ.