Θαμπάδα- φριζάρισμα: 2 φυσικές μάσκες μαλλιών που κάνουν θαύματα!

Θαμπάδα- φριζάρισμα: 2 φυσικές μάσκες μαλλιών που κάνουν θαύματα!

Εύκολες και αποτελεσματικές

Ξέρουμε ότι αγαπάτε τις φυσικές συνταγές ομορφιάς όσο εμείς- ιδιαίτερα όσες είναι εύκολες και δίνουν αποτελέσματα που φαίνονται αμέσως!

Σε αυτό το post θα βρείτε 2 μάσκες μαλλιών για 2 σοβαρά προβλήματα που μας απασχολούν: τη θαμπάδα και το φριζάρισμα. Δοκιμαστε τις και είναι σίγουρο πως θα τις βάλετε στην ιεροτελεστία φροντίδας των μαλλιών σας.

Για θαμπά μαλλιά

Τα διάφορα προϊόντα styling και η ρύπανση, αφήνουν κατάλοιπα στα μαλλιά, που "ρουφάνε" την υγρασία της τρίχας και την αφήνουν άτονη και θαμπή. Όμως, τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι ιδανικά για να αναστρέψουν αυτή την κατάσταση, καθώς το λακτικό οξύ που περιέχουν απομακρύνει τα κατάλοιπα ενώ τα λιπαρά ενυδατώνουν την τρίχα.

Η μάσκα: Κάντε μασάζ με 12 φλιτζάνι sour cream ή στραγγιστό γιαούρτι σε νωπά μαλλιά και αφήστε το για 20 λεπτά Ξεβγάλετε με χλιαρό νερό, μετά με κρύο, και στη συνέχεια λουστείτε όπως συνηθίζετε. Μπορείτε να κάνετε τη μάσκα αυτή κάθε 15 μέρες.

Για το φριζάρισμα

Το αβοκάντο είναι θαυματουργό. Περιέχει έλαια που είναι ελαφριά και σούπερ ενυδατικά, καθώς και πρωτείνες που, σε συνδυασμό με τα έλαια, τιθασεύουν το φριζάρισμα.

Η μάσκα: Λιώστε μισό ώριμο αβοκάντο και κάντε μασάζ σε καθαρά, νωπά μαλλιά. Αφήστε το για 15 λεπτά και ξεβγάλτε. Για έξτρα ενυδάτωση, προσθέστε στο λιωμένο αβοκάντο 1 με 2 κουταλιές sour cream, κρόκο αυγού ή μαγιονέζα. Επαναλάβετε τη μάσκα κάθε 2 εβδομάδες.