5 tips για να φορέσετε τη μάσκαρα σαν expert!

5 tips για να φορέσετε τη μάσκαρα σαν expert!

Δεν θα πιστεύετε στα μάτιά σας!

Με αφορμή το λανσάρισμα της νέας μάσκαρα Passioneyes Duo στη σειρά μακιγιάζ των Dolce&Gabbana, η makeup artist Pat McGrath, η οποία την δημιούργησε, έδωσε 5 insider's tips για να φοράτε σωστά τη μάσκαρά σας και να εκμεταλλεύεστε στο 100% τα προσόντα της!

1. Ξεκινήστε οπωσδήποτε με ένα ψαλιδάκι για βλεφαρίδες. Πιέστε τις σε τρία σημεία: την βάση, τη μέση και τις άκρες τους και το πιο σημαντικό: κρατήστε κάθε φορά για 3 δευτερόλεπτα ώστε να εξασφαλίσετε διάρκεια στην καμπύλη τους.

2. Ξεκινήστε απλώνοντας τη μάσκαρα από την εσωτερική γωνία. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να είστε σίγουρες πως η μάσκαρα θα φτάσει μέχρι τις πιο μικρές βλεφαρίδες, που ίσως δεν ξέρετε πως έχετε. Πριν το κάνετε, σκουπίστε το βουρτσάκι με ένα χαρτομάντηλο για να μην πέσει πολύ προϊόν πάνω τους.

3. Αν έχετε λεπτές βλεφαρίδες μην τις φορτώνετε με πολλή μάσκαρα. Περάστε το πολύ δύο στρώσεις, από τη ρίζα προς την άκρη, με συνεχόμενη κίνηση.

4. Αν είστε από τις τυχερές και έχετε μακριές βλεφαρίδες, προσέξτε μην το παρακάνετε στις άκρες τους, γιατί το αποτέλεσμα δεν τις κολακεύει.

5. Με εξαίρεση το μακιγιάζ στα fashion shows, η Pat McGrath προτιμάει τις κάτω βλεφαρίδες χωρίς καθόλου μάσκαρα, γιατί έτσι αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο οι πάνω. Αν, παρ΄όλα αυτά, αισθάνεστε πως οι κάτω βλεφαρίδες σας χρειάζονται κάποια ενίσχυση με χρώμα, προτιμήστε μια καφέ μάσκαρα, που δίνει πιο μαλακό αποτέλεσμα.