Πώς θα καθαρίσετε σωστά τη βούρτσα των μαλλιών σας

Πώς θα καθαρίσετε σωστά τη βούρτσα των μαλλιών σας

Μια βασική διαδικασία υγιεινής

Οι βούρτσες μαλλιών συγκρατούν στις τρίχες τους σκόνη, υπολείμματα προϊόντων styling, ρύπους και δεν αρκεί απλά να απομακρύνετε τις τρίχες που μαζεύουν πάνω τους. Μία φορά στις 15 μέρες ακολουθείστε τα βήματα καθαρισμού που σας προτείνουμε και θα προστατεύετε την υγεία της επιδερμίδας του κεφαλιού σας.

1. Ξεκινήστε αφαιρώντας όσες περισσότερες τρίχες μπορείτε από τη βούρτσα σας. Σε αυτό μπορεί να σας βοηθήσει μια πλατιά χτένα ή ακόμα και ένα q-tip.

2. Γεμίστε το νιπτήρα σας ή μια πλαστική λεκάνη με χλιαρό νερό, ρίξτε λίγο σαμπουάν και ανακατέψτε. Βυθίστε τη βούρτσα στο νερό και στριφογυρίστε τη για 2 λεπτά.

3. Το σαμπουάν διώχνει τους ρύπους από τις επιφάνειες της βούρτσας και επιπλέον, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και να βγάλετε όσες τρίχες έχουν απομείνει.

4. Ξεβγάλετε καλά με χλιαρό νερό, στεγνώστε τη βούρτσα ταμποναριστά πάνω σε μια πετσέτα, ξαπλώστε τη έτσι ώστε να ακουμπάει πάνω στις τρίχες της και αφήστε τη να στεγνώσει εντελώς.

Μην ξεχνάτε να τσεκάρετε τακτικά την κατάσταση της βούρτσας σας, για να εντοπίσετε τυχόν σπασμένες τρίχες που μπορεί να "τραυματίζουν" τα μαλλιά σας. Αν διαπιστώσετε κάτι τέτοιο, καλό θα είναι να πάρετε μια καινούρια βούρτσα.