Φτιάξτο μόνη σου: Scrub λάμψης με cranberries

Φτιάξτο μόνη σου: Scrub λάμψης με cranberries

Ό,τι πρέπει πριν και μετά το ρεβεγιόν

Η λαμπερή επιδερμίδα είναι ζητούμενο κάθε μέρα του χρόνου και η απολέπιση είναι το πρώτο βήμα για να πετύχετε τον στόχο.

Δοκιμάστε αυτή την πανεύκολη συνταγή ομορφιάς - κατεψυγμένα cranberries θα βρείτε στα μεγάλα supermarket- είτε στην παγωμένη εκδοχή της είτε σε θερμοκρασία δωματίου. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

Θα χρειαστείτε

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 κουταλιά του γλυκού μέλι

1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένα cranberries

Πώς θα ετοιμάστε το scrub: Ρίξτε όλα τα υλικά στο blender και χτυπήστε τα μέχρι να πάρετε μια πλούσια υφή. Κάντε απολέπιση στο πρόσωπο ή/και το σώμα (αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το scrub στο σώμα θα χρειαστεί να αυξήσετε την ποσότητα των υλικών), κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Ξεβγάλετε με χλιαρό νερό και συνεχίστε με την ενυδατική σας. Εναλλακτικά μπορείτε, αφού κάνετε scrub, να αφήσετε το μείγμα στο πρόσωπό σας για 10 λεπτά, ώστε να δράσει και ως μάσκα.

Η ζάχαρη παίζει το ρόλο του απολεπιστικού παράγοντα, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές και ενυδατικές ιδιότητες ενώ τα cranberries είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που διώχνουν τη θαμπάδα.