Το gel που όλοι γνωρίσαμε

Το gel που όλοι γνωρίσαμε

Παλιό αλλά αγαπημένο. Μάθετε να το χρησιμοποιείτε σωστά.

Μία επιλογή για το styling των μαλλιών το gel και το gel σε σπρέι. Και τα δύο προσφέρουν διαφορετικούς βαθμούς κρατήματος, από ήπιο μέχρι πολύ δυνατό και μπορείτε να το δείτε στη συσκευασία.

Το gel είναι ιδανικό για να κοντρολάρει τις μπούκλες που φριζάρουν και τα κοντά μαλλιά, όπως επίσης και για wet look και χτενίσματα όπως η sleek αλογοουρά.

Προσφέρει πιο δυνατό κράτημα από το mousse αλλά επιτρέπει την κίνηση των μαλλιών περισσότερο από ότι τα σπρέι χτενίσματος – αν και υπάρχουν οι εξαιρέσεις ανάλογα με τη σύνθεση τους.

Το μειονέκτημα του είναι ότι μπορεί να «πατικώσει» τα μαλλιά -ειδικά αν είναι λεπτά. Καλό είναι να μην χρησιμοποιείται σε μακριά μαλλιά -παρά μόνο αν αυτό ενδείκνυται από το προϊόν- αφού αν δεν απλωθεί καλά μπορεί να τα «κολλήσει» και να τα αφήσει σκληρά.

Για να το χρησιμοποιήσετε σωστά απλώστε ποσότητα ενός κέρματος στα χέρια και δουλέψτε σε νωπά μαλλιά από τις άκρες προς τις ρίζες. Στη συνέχεια στεγνώνετε με πιστολάκι ή τα αφήνετε να στεγνώσουν φυσικά. Αν έχετε μπούκλες τις οποίες θέλετε να διατηρήσετε μαλακές αναμείξτε το με leave-in conditioner.