Beauty DIY: Απαντάμε στις απορίες σας!

Beauty DIY: Απαντάμε στις απορίες σας!

Φυσικές συνταγές ομορφιάς από τα χεράκια σας! 

"Είναι απαραιτητο το scrub με το λάδι και τη ζάχαρη να έχει αιθέριο έλαιο γιασεμί; Και πόσες μέρες μπορεί να διατηρηθεί;

Επίσης η μάσκα με το ασπράδι και το λεμόνι πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο το χειμώνα; Μήπως μπορεί να δημιουργήσει λεκέδες και πανάδες από την έκθεση στον ήλιο;" μας ρώτησε πρόσφατα μια αναγνώστρια μέσω mail.

Η απάντησή μας: Στο scrub μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο αιθέριο έλαιο σας αρέσει, με διαφορετική αρωματοθεραπευτική δράση το κάθε ένα. Μπορείτε επίσης να βάλετε λιγότερες σταγόνες στη συνταγή αν θέλετε να αφήσετε στην επιδερμίδα σας μια πιο ελαφριά, διακριτική ευωδιά. Μην ξεχνάτε: πάντα να δοκιμάζετε κάθε φυσική συνταγή σε μια μικρή επιφάνεια στο εσωτερικό του χεριού σας, για να μην βρεθείτε αντιμέτωπη με κάποια αλλεργική αντίδραση σε κάποιο συστατικό που περιέχει.

Όσον αφορά στη μάσκα με το ασπράδι και το λεμόνι, μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε όλο το χρόνο. Κίνδυνος για δυσχρωμίες θα υπήρχε αν βγαίνατε στον ήλιο με τη μάσκα στο πρόσωπό σας, όμως από τη στιγμή που την ξεβγάζετε δεν υπάρχει φόβος. Αφού κάνετε τη μάσκα, αν πρόκειται να βγείτε στον ήλιο, φροντίστε να φορέσετε οπωσδήποτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (ή κρέμα ημέρας με SPF) - κάτι που πρέπει να κάνετε καθημερινά, 365 μέρες το χρόνο, για είστε σίγουρες πως η επιδερμίδα σας δεν θα κινδυνεύει από την ηλιακή ακτινοβολία.