Perfume Mixology: Φτιάξτε το δικό σας, signature άρωμα!

Perfume Mixology: Φτιάξτε το δικό σας, signature άρωμα!

Και αφήστε το μοναδικό σας "αποτύπωμα" στο χώρο! 

Η τέχνη του layering, της ανάμειξης δηλαδή διαφορετικών αρωμάτων, δεν είναι καινούριο trend. Αν λατρεύετε τα αρώματα, θα βρείτε αυτή την διαδικασία πραγματικά συναρπαστική, όχι μόνο γιατι κυριολεκτικά μπορείτε να δημιουργήσετε το one and only ελιξίριο για σας, αλλά γιατί είναι μια ευκαιρία να "αναβιώσουν" αρώματα που κάποτε αγαπήσατε αλλά έχουν ξεμείνει στο ντουλάπι σας και να αποκαλύψουν πλευρές του χαρακτήρα τους που δεν φανταζόσασταν!

Πριν ξεκινήσετε, διαβάστε αυτά τα πολύ χρήσιμα tips της Laurice Rahme, Ιδρύτριας και CEO του διάσημου οίκου αρωματοποιίας Bond No. 9- και στη συνέχεια μπείτε σε ρόλο... mixologist!

"Layering δεν σημαίνει απαραίτητα πως ψεκάζετε 2 διαφορετικά αρώματα το ένα πάνω από το άλλο. Μπορείτε, για παράδειγμα, να ξεκινήσετε απλώνοντας μια κρέμα σώματος μετά το μπάνιο και στη συνέχεια ένα διαφορετικό άρωμα. Ή μπορείτε να ψεκάσετε ένα άρωμα στο εσωτερικό των καρπών σας και ένα άλλο στο λαιμό σας", συμβουλεύει η Laurice Rahme.

"Αν και το κεφάλαιο "αρωμα" έχει να κάνει πολύ με το προσωπικό γούστο, θα πρέπει, πριν ξεκινήσετε τα πειράματα, να γνωρίζετε τη δομή που έχει κάθε σύνθεση. Σε γενικές γραμμές, οι νότες κορυφής, είναι εκείνες που μυρίζετε αμέσως μόλις φορέσετε ένα άρωμα, και συνήθως είναι νότες λαμπερές, φρέσκες, τονωτικές. Οι μεσαίες νότες είναι η καρδιά του αρώματος, και συνήθως είναι πιο ζεστές και μαλακές. Και τέλος, οι νότες βάσης είναι εκείνες που μένουν στην επιδερμίδα καθώς περνάει η ώρα, αφού έχουν υποχωρήσει εντελώς οι νότες κορυφής.

Αν δεν έχετε ξαναδοκιμάσει να συνδυάσετε δύο αρώματα, ξεκινήστε επιλέγοντας δυο ελιξίρια που να έχουν μια κοινή νότα, πχ γιασεμί ή βανίλια. Αν πάλι έχετε διάθεση για περιπέτειες, προσπαθήστε να συνδυάσετε δύο αρώματα με αντίθετο χαρακτήρα, για παράδειγμα ένα πικάντικο με ένα που βασίζεται στη βανίλια. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, το blending είναι από μόνο του τέχνη, μια δημιουργική διαδικασία που θέλει φαντασία και πολλούς πειραματισμούς".

Όμως το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ένα και μοναδικό άρωμα σε όλο τον κόσμο, το ιδανικό για εσάς- και αυτό αξίζει τον κόπο!