Τι μακιγιάζ σου ταιριάζει ανάλογα με τον χρωματικό τύπο της επιδερμίδας σου

3 SHARES

Μερικές λεπτομέρειες που μάλλον δεν γνωρίζεις!

Δεν κολακεύουν όλα τα χρώματα του μακιγιάζ το πρόσωπό μας.Η κάθε επιδερμίδα ανάλογα με το αν είναι θερμή ή ψυχρή χρειάζεται διαφορετικές αποχρώσεις ώστε να αναδειχθούν όμορφα τα χαρακτηριστικά και να υπάρχει αρμονία στο τελικό αποτέλεσμα!

Ο χρωματικός τύπος του κάθε δέρματος καθορίζεται από την απόχρωση του δέρματος, το χρώμα των μαλλιών και το χρώμα των ματιών.Έτσι λοιπόν, με βάση τα παραπάνω ορίζονται 4 μεγάλες και βασικές ομάδες χρωματικών τύπων οι οποίες είναι: Η μελαχρινή, η ξανθιά, η καστανή και η κοκκινομάλλα!

Συγκεκριμένα, αν έχεις ψυχρό χρωματικό τύπο καλό θα ήταν να επιλέξεις αντίστοιχα ψυχρές αποχρώσεις όπως ψυχρό ροζ,δαμασκηνί, το μωβ της λεβάντας, ασημί και τιρκουάζ.

Από την άλλη, σε δέρματα με θερμούς χρωματικούς τύπους προτιμάμε θερμές και ζωηρές αποχρώσεις όπως το φλογερό κόκκινο, το πορτοκαλί το χρυσό και το σκούρο πράσινο.

Τα γήινα χρώματα επίλεξέ τα αν έχεις θερμό χρωματικό τύπο σε αντίθετη περίπτωση θα σε χλομιάσουν και το αποτέλεσμα θα είναι ψυχρό και άτονο καθώς τα χαρακτηριστικά σου θα δείχνουν φλατ και ξεθωριασμένα!

allef vinicius PA0vICn6DwE unsplash

Σε αυτό καλό θα ήτα να λαμβάνεις υπόψιν και άλλους παράγοντες με βασικότερο το χρώμα των μαλλιών σου!

Τα πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά δένουν πιο αρμονικά με απαλά παστέλ χρώματα ενώ τα σκούρα μαλλιά αναδεικνύουν τα έντονα, ζωηρά χρώματα στο μακιγιάζ!

ayo ogunseinde 6W4F62sN yI unsplash
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αναζητήσεις κραγιόν ή σκιά μην ξεχάσεις ποια σου ταιριάζουν ανάλογα με την επιδερμίδα σου!

Διάβασε ακόμα:3 λόγοι για τους οποίους νιώθεις συνέχεια ότι πεινάς

3 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ