Άλλαξε η υφή των μαλλιών σου; Δες γιατί και πώς θα το αντιμετωπίσεις

Άλλαξε η υφή των μαλλιών σου; Δες γιατί και πώς θα το αντιμετωπίσεις

5 λόγοι για τους οποίους τα μαλλιά σου δεν είναι πια όπως πριν

Όλες οι γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας επιθυμούν λαμπερά και υγιή μαλλιά. Μερικές είναι προικισμένες από τη φύση, ενώ άλλες καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια και κόπο για να έχουν ένα όμορφο, φυσικό αποτέλεσμα.

Με την πάροδο του χρόνου όπως ακριβώς το δέρμα, έτσι και η υφή των μαλλιών σου υφίσταται πολλές και σημαντικές αλλαγές. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τις διαφοροποιήσεις που γίνονται στο τριχωτό της κεφαλής σου. Εμείς όμως σήμερα συγκεντρώσαμε τις 5 κυριότερες αιτίες πίσω από την μεγάλη αλλαγή στην τρίχα.

1) Τρόπος ζωής

Η διατροφή και ο τρόπος ζωής επηρεάζουν σημαντικά τη ποιότητα της τρίχας σου. Φρόντισε να ακολουθείς ένα εξισορροπημένο διατροφολόγιο πλούσιο σε λιπαρά οξέα. Επίσης πρέπει να καταναλώνεις επαρκής ποσότητα πρωτεΐνης ώστε ο οργανισμός σου να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα συστατικά και να βοηθήσεις την ανάπτυξη των μαλλιών σου.

2) Ορμονικές αλλαγές

Οι ορμονικές αλλαγές είναι ένας από τους κύριους λόγους πίσω από τα προβλήματα των γυναικών με το δέρμα ή τα μαλλιά τους. Οι διάφορες μεταβολές των ορμονών σε φάσεις της ζωής τους όπως η εγκυμοσύνη ή η εμμηνόπαυση, προκαλούν μεγάλη μείωση των οιστρογόνων που συχνά οδηγεί σε απώλεια μαλλιών. Πρέπει να προνοείς από νεαρή ηλικία για την υγεία του τριχωτού και να εφαρμόζεις ειδικό σαμπουάν ή μάσκα που βοηθά στην ανάπτυξη αν αντιμετωπίζεις κάποιο ιατρικό πρόβλημα.

3) Γήρανση

Είναι λογικό όσο μεγαλώνεις, τόσο να μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου με αποτέλεσμα να έχεις άτονα μαλλιά που σπάνε. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να επιλέγεις ειδικά προϊόντα με αμινοξέα και ιδιότητες που συμβάλουν στη διατήρηση της υγείας του τριχωτού.

4) Περιποίηση και styling

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς προϊόντα που δεν θα βλάψουν μελλοντικά τα μαλλιά και το κεφάλι σου. Επένδυσε σε ένα καλό καθαριστικό σαμπουάν που θα καθαρίζει χωρίς να αλλοιώνει την υφή της τρίχας.

5) Κληρονομικότητα

Οι γυναίκες πολλές φορές έρχονται αντιμέτωπες με την τριχόπτωση εξαιτίας των γονιδίων τους. Η κληρονομικότητα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτό το θέμα οπότε αν υπάρχει ιστορικό στην οικογένειά σου θα πρέπει να σε προβληματίσει. Ωστόσο, μπορείς με το κατάλληλο κούρεμα να καλύψεις τυχόν ατέλειες και να δείχνεις πάντα περιποιημένη.