BFFE! Το αγγούρι θα σώσει στο δέρμα σου αυτό το καλοκαίρι και έχουμε τις αποδείξεις

Ευαγγελία Αλπίδου
BFFE! Το αγγούρι θα σώσει στο δέρμα σου αυτό το καλοκαίρι και έχουμε τις αποδείξεις

Το αγγούρι θα χαρίσει στην επιδερμίδα σου ένα boost ανεπανάληπτης φρεσκάδας και δροσιάς.

Πόσες φορές έχουμε δει σε ταινίες, γυναίκες να τοποθετούν στα μάτια τους δύο φέτες από αγγούρι, να χαλαρώνουν και να απολαμβάνουν τη στιγμή. Ε, λοιπόν, δεν το κάνουν τυχαία! Το αγγούρι αποτελείται από 90% νερό και είναι πολύ ωφέλιμο τόσο για τον οργανισμό όσο και την επιδερμίδα μας. Βέβαια, εκτός από τα θρεπτικά οφέλη και τις αναζωογονητικές ιδιότητες που προσφέρει, η δροσιά που χαρίζει στο δέρμα μας το κάνουν απαραίτητο τις ημέρες που η θερμοκρασία «πιάσει κόκκινο».

Η Rosie Huntington-Whiteley θα σε πείσει να βάλεις κραγιόν σε απόχρωση σάπιου μήλου

pexels-angela-roma-7479797.jpg

Bye bye πρησμένα μάτια

Δεν είναι τυχαίο που πολλά από τα προϊόντα ομορφιάς που υπάρχουν στην αγορά έχουν ως κύριο συστατικό, το αγγούρι. Υφασμάτινες μάσκες και οροί με αγγούρι, με το που έρθουν σε επαφή με το δέρμα προσφέρουν μία ανεπανάληπτη φρεσκάδα, η οποία δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο προϊόν. Επίσης, το αγγούρι έχει τη δυνατότητα να ανακουφίζει την επιδερμίδα, ενώ η χρήση του γύρω από την περιοχή των ματιών (ένας από τους πιο σύνηθες τρόπους που χρησιμοποιείται) βοηθάει στη μείωση του πρηξίματος. Αυτό συμβαίνει γιατί η υγρασία που διαθέτει, συμβάλει στη συστολή των αγγείων που έχουν πρηστεί.

Σαπούνι στα φρύδια; Κι όμως οι makeup artists λένε «ναι» για ένα πλούσιο και πυκνό αποτέλεσμα

pexels-alena-darmel-7223321.jpg

Επιπλέον, η δροσιά που νιώθεις σε όλο το πρόσωπο, με το που τα τοποθετήσεις πάνω στην επιδερμίδα σου, είναι μοναδική. Εκτός από τον κλασικό τρόπο που έχουμε δει σε ταινίες, (με τις φέτες από αγγούρι στα μάτια) στην αγορά θα υπάρχουν skincare προϊόντα με απόλυτο πρωταγωνιστή το αγγούρι. Ρίξε μία ματιά στην παρακάτω gallery για να δεις μερικά από τα προϊόντα ομορφιάς με κύριο συστατικό το αγγούρι. Με το που τα δοκιμάσεις... θα μας θυμηθείς!

Shopping Time: