Η νέα τάση στο highlighting είναι πολύ ιδιαίτερη…

Βιβή Αγγελάκη
Η νέα τάση στο highlighting είναι πολύ ιδιαίτερη…

Μάθε τα πάντα για το «lobe strobe»

Μπορεί να κοντεύουμε στα μέσα Αυγούστου και να βρισκόμαστε μία ανάσα πριν την καλοκαιρινή άδεια, όμως τα κορίτσια του Instagram- και πιο συγκεκριμένα οι beauty bloggers και addicts- δεν γνωρίζουν από καλοκαιρινές διακοπές. Γιατί τα beauty trends δεν μπορούν να περιμένουν!

Η τελευταία beauty τάση που έκανε την εμφάνισή της στο Instagram, λοιπόν, ακούει στο όνομα «lobe strobe» και στην ουσία είναι strobing (aka τεχνική στο μακιγιάζ με highlighter που δημιουργεί πολλές γυαλάδες στο πρόσωπο) στο εσωτερικό, εξωτερικό του αυτιού και κυρίως στο λοβό του.



Ο στόχος, ίδιος με το απλό strobing: Να κάνει το μακιγιάζ ακόμη πιο λαμπερό και δροσερό, από το μέτωπο μέχρι τ’ αυτιά.



Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν ακούμε πρώτη φορά για το μακιγιάζ που απλώνεται εκτός από το πρόσωπο και στα αυτιά. Πριν ένα χρόνο περίπου η Kylie Jenner μας παρουσίασε το contouring στα αυτιά μέσα από ένα βιντεάκι που ετοίμασε με την makeup artist της, Hrush Achemyan, η οποία σχολίασε χαρακτηριστικά: « Στην πραγματικότητα, είναι ένα πολύ καλό tip, που πολλές γυναίκες δεν κάνουν. Δεν είναι πολύ χαριτωμένο όταν είσαι στο κόκκινο χαλί, ή όταν βγάζεις selfie να είναι το πρόσωπό σου σε μια απόχρωση και τα αυτιά σου σε διαφορετική. Δείχνει άσχημα αυτή η διχρωμία, σαν να έχεις βάλει πολύ foundation. Είναι όπως η διχρωμία στο λαιμό. Τα αυτιά είναι μέρος του προσώπου μας.» Στην ίδια λογική κινείται και το strobing στα αυτιά, ως φυσική επέκταση του highlighter και σε αυτό το σημείο του προσώπου σου.
kylie ears fa5be

Κι αν με ρωτάς... αν είσαι μία γυναίκα που δίνει βάση στη λεπτομέρεια, τότε μπορείς να το δοκιμάσεις. Αν πάλι προτιμάς το πιο minimal μακιγιάζ, τότε δέξου το νέο trend μόνο στη θεωρία.