Τι είναι το περίφημο microneedling; Εσύ το φοβάσαι;

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Τι είναι το περίφημο microneedling; Εσύ το φοβάσαι;

 Eλληνιστί...μικροβελονισμός και μια από τις πιο διάσημες τεχνικές αναζωογόνησης του δέρματος αυτή τη στιγμή. Ενημερώσου και παρακολούθησε βίντεο με live εφαρμογή.  

Είναι μια μη επεμβατική μέθοδος διέγερσης του κολλαγόνου που παράγει ο οργανισμός μας με τη βοήθεια ενός dermaroller.( για αυτό το λόγο εναλλακτικά η μέθοδος ονομάζεται και dermorolling). Πρόκειται ουσιαστικά για μία συσκευή χειρός που στην άκρη της έχει έναν κύλινδρο με πολλές λεπτές ακίδες με βάθος 0,5 – 1,5mm. Πρακτικά τραυματίζουμε ελεγχόμενα το δέρμα, προσπαθώντας να το κάνουμε να παράγει περισσότερη ελαστίνη και κολλαγόνο. Ακόμα έχει παρατηρηθεί δημιουργία νέων αγγείων που θρέφουν όλες τις στοιβάδες του δέρματος. Το αποτέλεσμα; Δέρμα πραγματικά λαμπερό, σφριγηλό και απαλό. Επιπλέον τα dermaroller μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε πριν εφαρμόσουμε την κρέμα ή το σέρουμ μας. Έτσι, εισχωρούν αποτελεσματικότερα τα δραστικά συστατικά τους φτάνοντας τις κατώτερερς στιβάδες.

Αποτελεί ιδανική θεραπεία για

· Ουλές ακμής
· Ραγάδες
· Ανανέωση προσώπου
· Κυτταρίτιδα
· Λεπτές ρυτίδες, κυρίως γύρω από τα μάτια


fc47c71a72c5d530b0015c0df8eead05


Αν σου ακούγεται λίγο τρομακτικό σαν διαδικασία, ίσως αναθεωρήσεις όταν σου πούμε πως η θεραπεία είναι απολύτως ανεκτή. Επιπλέον, ενώ αρχικά η τεχνική εφαρμοζόταν μόνο στο ιατρείο, πλέον στην αγορά μπορείς να βρείς άνετα τις συγκεκριμένες συσκευές που σημαίνει πως αφού ενδείκνυνται γαι χρήση στο σπίτι, δεν υπάρχει φοβός. Παρόλαυτα, αν την ενόχληση αυτή την αισθάνεσαι έντονα μπορείς να απλώσεις μια αναισθητική κρέμα τοπικά.

Είναι μία θεραπεία που ενδείκνυται για όλους τους τύπους και τα χρώματα δέρματος. Είναι κατάλληλη για εφηβικές επιδερμίδες όπως και για πιο ώριμες. Δεν είναι επιθετική θεραπεία και ως εκ τούτου μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε περιοχές όπου άλλες θεραπείες αντιμετωπίζουν περιορισμούς εξαιτίας της λεπτότητας της επιδερμίδας, όπως είναι η περιοχή γύρω από τα μάτια.