Backstage pass: Δες τα προϊόντα που έχουν οι makeup artists στην εβδομάδα μόδας πάντα μαζί τους

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Backstage pass: Δες τα προϊόντα που έχουν οι makeup artists στην εβδομάδα μόδας πάντα μαζί τους

Μπορείς να τα βάλεις και εσύ στο νεσεσέρ σου

Κάθε σεζόν, οι μητροπόλεις της μόδας γεμίζουν μοντέλα, it girls, σχεδιαστές και φυσικά makeup artists που δουλεύουν πυρετωδώς στα παρασκήνια ώστε εμείς να έχουμε τις νεότερες τάσεις κάθε φορά. Ο κάθε ένας από αυτούς έχει δικά του προϊόντα και κουβαλά μαζί του τσάντες που ζυγίζουν δεκάδες κιλά η κάθε μία. Κάποιοι είναι πιστοί σε συγκεκριμένα brands, κάποιοι άλλοι είναι ambassadors σε brands, άλλοι χρησιμοποιούν εγκεκριμένα προϊόντα από τον εκάστοτε σχεδιαστή αλλά έχουν όλοι μερικά κοινά ανεξάρτητα με το που εξασκούν την τέχνη τους. Υπάρχουν λοιπόν προϊόντα που θα βρεις σε κάθε makeup bag, σε όλα τα παρασκήνια, σε κάθε εβδομάδα μόδας και σε κάθε show. Τα επιλέγουν γιατί αποδεδειγμένα κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη και χωρίς να μακρηγορήσουμε άλλο, είναι τα εξής:

Weleda Skin Food Cream

Weleda, Skin Food Skin Cream
Είναι η πιο πλούσια κρέμα, σωληνάρια της οποίας θα βρεις σε κάθε πάγκο μακιγιάζ στα παρασκήνια. Τι κάνουν με αυτή; Την περνούν με μασάζ από όλο το πρόσωπο για να προετοιμάσουν το δέρμα των μοντέλων ή απλά την ταμπονάρουν στα ζυγωματικά για λίγη επιπλέον λάμψη!

MAC Cosmetics Blot Powder Pressed

MAC, Blot Powder Pressed
Θα μπορούσες να πεις πως είναι οι … γόμες των παρασκηνίων. Όποτε χρησιμοποιήσουν πολύ προϊόν, οι makeup artists ταμπονάρουν αυτή την πούδρα πάνω από τα πρόσωπα των μοντέλων για να αφαιρέσουν το επιπλέον highlighter/ρουζ/μεικάπ και φυσικά τη λιπαρότητα.

Chanel Soleil Tan de Chanel Bronzing Makeup Base

Chanel, Soleil Tan de Chanel Bronzing Makeup Base
Αν η πασαρέλα απαιτεί μαύρισμα και το μοντέλο είναι πιο λευκό και από τα λευκά του Calvin Klein, τότε οι ειδικοί στρέφονται σε αυτό το προϊόν για ψεύτικο μαύρισμα αστραπή που μοιάζει σα να έκατσες στον ήλιο το ΣΚ.

Bioderma Sensibio H2O Micellar Water

Bioderma, Sensibio H2O Micellar Water
Αν ποτέ βρισκόσουν στα παρασκήνια κάποιου ντεφιλέ θα σου ζητούσαμε να μετρήσεις, έτσι για πλάκα, πόσα μπουκαλάκια αυτού του νερού είδες. Όλοι οι makeup artists το χρησιμοποιούν για να ξεβάψουν τα μοντέλα πριν ξεκινήσουν τη δουλειά τους και τα μοντέλα το εμπιστεύονται για να ξεβαφτούν απαλά αφού τελειώσει το show.

Egyptian Magic All Purpose Skin Cream

Egyptian Magic, All Purpose Skin Cream
Αυτή η κρέμα έφτασε από τους Αιγυπτιακούς τάφους στα μπουντουάρ μας και πολύ γρήγορα βρήκε τη θέση της στα παρασκήνια των fashion shows. Οι ειδικοί τη χρησιμοποιούν στα μοντέλα για τα πάντα. ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Διάβασε ακόμα:

Αυτά είναι τα προϊόντα που πρέπει να προσθέσεις στην περιποίησή σου όταν είσαι 20, 30 και 40

Έχουμε 10 λόγους γιατί φέτος πρέπει να φορέσεις πορτοκαλί κραγιόν

Oh yes! Αυτός είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να ανανεώσεις το χτένισμά σου!