Mochi skin: Η νέα beauty τάση από την Κορέα υπόσχεται τέλεια επιδερμίδα

Μαρία Ροδίτη
Mochi skin: Η νέα beauty τάση από την Κορέα υπόσχεται τέλεια επιδερμίδα

Θες λαμπερό δέρμα; Μάθε ακριβώς τι πρέπει να κάνεις!

Η αλαβάστρινη επιδερμίδα είναι beauty στόχος κάθε γυναίκας. Και ποια από εμάς δε θέλει να έχει τέλειο, λείο και απαλό δέρμα κάθε μέρα που ξυπνά το πρωί; Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Το άγχος και η έμμηνος ρύση μάς γεμίζουν αρκετά συχνά με σπυράκια, ενώ οι ρύποι του περιβάλλοντος και λίγη αμέλεια από εμάς είναι αρκετοί παράγοντες για να μη μας κάνουν και τόσο περήφανες για το δέρμα μας. Ευτυχώς, όμως, που εμφανίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα νέες τάσεις στο χώρο του skincare και που υπόσχονται να μας κάνουν λίγο πιο χαρούμενες όταν αντικρίζουμε τον καθρέφτη μας και όταν αγγίζουμε την επιδερμίδα του προσώπου μας.

Σίγουρα, θα έχεις ακούσει για την κορεάτικη ρουτίνα ομορφιάς και θα έχεις θαυμάσει τις αλαβάστρινες επιδερμίδες των γυναικών της Κορέας. Ναι, μιλάμε για αυτές τις επιδερμίδες που μοιάζουν σαν γυαλί, ακόμα και χωρίς foundation. Οι Κορεάτισσες κατέχουν πολύ καλά τον τομέα «skincare» και αυτό ακριβώς θέλουν να μας αποδείξουν και με το mochi skin. Την κορυφαία τάση αυτήν τη στιγμή στην περιποίηση της επιδερμίδας, της οποίας εμπνευστής είναι ο Ban Jae Yong, ένας από τους διασημότερους δερματολόγους στη Σεούλ.

Το mochi skin είναι περιζήτητο όχι μόνο στην Κορέα, αλλά και στην Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη, το Βιετνάμ, την Ινδονησία και σε άλλες χώρες της Ασίας. Το συγκεκριμένο skincare trend προέρχεται από ένα ιαπωνικό, λαστιχωτό κέικ ρυζιού, που είναι συνήθως στρογγυλό και έχει γέμιση παγωτό. Η εμφάνιση, λοιπόν, αυτού του γλυκού συνδέεται με την υφή της επιδερμίδας που ιδανικά θα ήθελαν να έχουν όλες οι γυναίκες: να είναι απαλή, μεταξένια, χωρίς ορατούς πόρους.

Κι αν αναρωτιέσαι πώς θα το πετύχεις αυτό, αρκεί να κάνεις scroll στην παρακάτω gallery και να μάθεις τα 6 skincare βήματα που πρέπει να ακολουθείς στη ρουτίνα ομορφιάς σου για να αποκτήσεις κι εσύ Κορεάτικη επιδερμίδα. Δεν είναι δύσκολο… Αρκεί να πειθαρχήσεις και να κάνεις μέρος της καθημερινότητάς σου αυτήν την τακτική…

Διάβασε ακόμα: 8 skincare συστατικά που χρειάζεται το δέρμα σου πριν… κλείσεις τα 30