Your insta-questions: Τι ακριβώς είναι τα νήματα προσώπου; Αξίζουν;

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Your insta-questions: Τι ακριβώς είναι τα νήματα προσώπου; Αξίζουν;

Εδώ θα τα μάθεις όλα

Η σημερινή ερώτηση είναι κάτι που απασχολούσε και εμένα πολύ πρέπει να σου πω. Ήξερα τι ακριβώς είναι τα νήματα αλλά δεν ήμουν σίγουρη κατά πόσο αξίζουν τον κόπο. Με έβαλες σε διαδικασία να ρωτήσω τους ειδικούς λοιπόν και σήμερα θα τα μάθεις όλα. Ας αρχίσουμε με το τι ακριβώς είναι τα νήματα. Αρχικά, πρέπει να ξέρει ότι τα νήματα δεν είναι κάτι καινούργιο.

Υπάρχουν εδώ και καιρό όμως δεν είχαν εξελιχθεί στο βαθμό που τα γνωρίζουμε σήμερα και έτσι δεν ήταν τα πλέον αποτελεσματικά. Ουσιαστικά, τα νήματα περνούν σαν πλέγμα ή μεμονωμένα, κάθετα κάτω από την επιδερμίδα και δημιουργούν αποτέλεσμα ανόρθωσης. Ο γιατρός αποφασίζει που πρέπει να τοποθετηθούν και έπειτα, με μία πάρα πολύ λεπτή βελόνα, τα περνά κάτω από το δέρμα και ανορθώνει τα σημεία που επιθυμεί.

nimata prosopou

Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και βελτιώνεται με τον καιρό καθώς, τα νήματα νέας τεχνολογίας, προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου η οποία ενισχύει το αποτέλεσμα και βελτιώνει γενικά την όψη του προσώπου. Η διάρκεια του αποτελέσματος διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση αλλά το minimum είναι 10 μήνες. Η διαδικασία δεν απαιτεί αναισθησία παρά μόνο τοπικά και μπορείς να συνεχίσεις κανονικά τις δραστηριότητές σου μετά το ραντεβού (με οδηγίες βέβαια που θα σου δώσει ο γιατρός).

Είναι λοιπόν ένα αναίμακτο lifting που μπορεί σε μία ώρα (τόσο διαρκεί η διαδικασία) να μεταμορφώσει το πρόσωπό σου. Μπορεί να βελτιώσει το περίγραμμα, να ανορθώσει τα μάτια, να βελτιώσει τις ρινοπαρειακές ρυτίδες και τις ρυτίδες στο χαμόγελο… Είναι πραγματικά εντυπωσιακό όμως, αξίζει; Αν ήταν η απόλυτη λύση δεν θα γίνονταν πλέον επεμβάσεις lifting οπότε η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.


via GIPHY


Κάποιοι γιατροί είναι θερμοί υποστηρικτές των νημάτων και άλλοι δεν τα προτείνουν. Το αποτέλεσμα είναι προσωρινό, είναι αρκετά κοστοβόρο και χρειάζεται ανανέωση. Πολλοί γιατροί συνεπώς ή θα προτείνουν ένα mini lift ή ενέσιμες εναλλακτικές για τη βελτίωση του προσώπου. Προσωπικά θεωρώ ότι τα νήματα είναι μία πολύ καλή λύση για ένα άμεσο φρεσκάρισμα, ιδιαίτερα για κορίτσια σαν εμένα που έχουν μια κάποια χαλάρωση στο περίγραμμα εξαιτίας της κληρονομικότητας. Η τελική επιλογή είναι δική σου και του γιατρού σου πάνω από όλα όμως θέλω να προσέξεις ένα πράγμα: πρόσεχε ποιον θα εμπιστευθείς. Είναι μία θεραπεία που απαιτεί ιατρικές γνώσεις συνεπώς μόνο ένας γιατρός μπορεί να την κάνει, όχι αισθητικός. Τώρα που έμαθες τι είναι, θα το κάνεις;

Διάβασε ακόμα: Your insta-questions: Έχω στρογγυλό πρόσωπο, να κόψω τα μαλλιά μου καρέ;