10 tips για να αποκτήσεις όσο πιο τέλεια επιδερμίδα γίνεται από τώρα ως τα Χριστούγεννα

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
10 tips για να αποκτήσεις όσο πιο τέλεια επιδερμίδα γίνεται από τώρα ως τα Χριστούγεννα

Ναι, μπορείς να την έχεις

Πριν μοιραστώ μαζί σου τα tips που με τόση λαχτάρα έκανες κλικ να δεις, θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη): Δεν πιστεύω στις γρήγορες λύσεις. Πιστεύω στην συνέπεια της ρουτίνας περιποίησης και στα σωστά προϊόντα. Κανονικά, ο δρόμος για την τέλεια επιδερμίδα δεν είναι εύκολος και χρειάζεται έξι με οκτώ εβδομάδες για να τον διανύσεις. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι στη διαδρομή δεν θα αρχίσεις να βλέπεις αποτελέσματα και γι᾽αυτό είμαστε εδώ σήμερα.

Σήμερα θα σου μιλήσω για όλα τα βήματα που θα σε οδηγήσουν στην τέλεια επιδερμίδα μακροπρόθεσμα αλλά θα βλέπεις τα αποτελέσματα μέρα με τη μέρα. Κάπως έτσι, θα έχεις την πιο τέλεια επιδερμίδα που γίνεται ως τα Χριστούγεννα. Μην ανησυχείς, δεν θα σου πω να αγοράσεις προϊόντα χιλιάδων ευρώ (εκτός και αν το θέλεις). Αυτά που θα σου προτείνω γίνονται εύκολα και πραγματικά έχουν αποτέλεσμα… Το λέω εγώ η κυνική του beauty. Αρκετά με την εισαγωγή όμως, ας περάσουμε στο «ψητό».

pies nero

Βήμα #1 ΠΙΕΣ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ
Το έχεις ακούσει εκατομμύρια φορές και όχι άδικα: Το νερό, η ενυδάτωση γενικά, είναι το Α και το Ω για την όμορφη επιδερμίδα. Όταν ο οργανισμός σου δεν λαμβάνει αρκετό νερό, η επιδερμίδα δείχνει πιο θαμπή, πιο κουρασμένη και οι ρυτίδες πιο έντονες. Άμεσα λοιπόν θα δεις αποτέλεσμα πίνοντας νερό. Τι θα γίνει όμως αν συνεχίσεις να πίνεις πολύ νερό; Το νερό σε βοηθά να καταπολεμήσεις τις… λιγούρες για ζάχαρη και υδατάνθρακες που προκαλούν φλεγμονές και γλυκοζυλίωση! Πρόσεχε όμως, μην πιείς απλά πολύ νερό κάποια στιγμή. Πιες ένα λίτρο κάθε λίγες ώρες για να προλάβει το σώμα σου να απορροφήσει το νερό.

LA ROCHEPOSAY HYALU B SERUM

Βήμα #2 ΕΝΥΔΑΤΩΣΟΥ… ΞΑΝΑ
Δεν πρέπει να ενυδατώσεις μόνο το σώμα σου αλλά και το δέρμα σου. Η ενυδάτωση –όπως έχουμε πει- είναι αυτή που σε κάνει να δείχνεις πιο υγιής και τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Πρόσθεσε λοιπόν έναν ορό με υαλουρονικό οξύ (το πιο ισχυρό ενυδατικό συστατικό) στην καθημερινότητά σου και άμεσα θα δεις το δέρμα σου να γίνεται πιο φρέσκο. Εμείς λατρεύουμε τον LA ROCHE–POSAY, HYALU B SERUM.

fae omega 3

Βήμα #3 ΠΙΑΣΕ ΤΑ Ω3 ΛΙΠΑΡΑ
Όσο καλά και αν καθαρίζεις το δέρμα σου, όσο και αν το ενυδατώνεις, η κακή διατροφή το επηρεάζει και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Για να επιταχύνεις λοιπόν τη θρέψη της επιδερμίδας σου πρόσθεσε σε αρκετή ποσότητα τα Ω3 λιπαρά οξέα στη διατροφή σου. Αυτά θα σε βοηθήσουν και μακροπρόθεσμα αφού βοηθούν τον οργανισμό σου να παράγει αντιφλεγμονώδη μόρια που καταπολεμούν τα πρηξίματα, τις ρυτίδες, ακόμα και τα σπυράκια. Φάε σολομό, μπακαλιάρο (ναι, ναι), καρύδια και δοκίμασε τους σπόρους chia.

ase ta galaktokomika

Βήμα #4 ΑΣΕ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
Η προγεστερόνη και η ινσουλίνη που βρίσκονται μέσα στο γάλα ευθύνονται για πολλά προβλήματα της επιδερμίδας, όπως άλλωστε και η λακτόζη. Το λέω γιατί πρόσφατα έκοψα τα γαλακτοκομικά και είδα απίθανη διαφορά. Αντικατάστησε το κανονικό γάλα με γάλα αμυγδάλου, απόφυγε τα τυριά όσο μπορείς και θα δεις άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα διαφορά, κυρίως αν υποφέρεις από σπυράκια.

gimnasou

Βήμα #5 ΓΥΜΝΑΣΟΥ
Η γυμναστική κάνει καλό στο σώμα και την υγεία σου γενικά και στο δέρμα σου πιο ειδικά γιατί βοηθά στην αποβολή των τοξινών και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Έτσι περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά φτάνουν στα κύτταρά σου και το δέρμα δείχνει άμεσα πιο όμορφο ενώ γίνεται και πιο υγιές. Αρκεί να πλένεις καλά την επιδερμίδα σου μετά τη γυμναστική για να μην μένουν επάνω ιδρώτας, ρύποι και μικρόβια.

fae sistatika

Βήμα #6 ΦΑΕ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΟΥ
Αυτό ίσως δεν ακούστηκε καλά αλλά θα σου εξηγήσω. Όπως είπαμε και πιο πάνω, το νερό και τα Ω3 λιπαρά θα σε βοηθήσουν να δεις άμεσα αποτέλεσμα. Ε λοιπόν, το ίδιο θα συμβεί αν αρχίσεις να… τρως τα συστατικά που βάζεις στο πρόσωπό σου. Τα φαγητά με βιταμίνη Α aka ρετινόλη για παράδειγμα, θα σε βοηθήσουν πολύ. Φάε λοιπόν καρότα και σπανάκι. Τα φαγητά με βιταμίνη C θα καταπολεμήσουν το οξειδωτικό στρες aka τις ρυτίδες και θα ενισχύσουν την παραγωγή κολλαγόνου. Φάε λοιπόν πράσινη πιπεριά και πιες πορτοκαλάδες. Είσαι μία λαχταριστή σαλάτα μακριά από το τέλειο δέρμα, σκέψου το.

kane masaz

Βήμα #7 ΚΑΝΕ ΤΑ ΜΑΣΑΖ ΣΟΥ
Το έχω πει τόσες φορές που μάλλον έχω γίνει κουραστική αλλά μάντεψε… Δεν με νοιάζει! Το μασάζ στο πρόσωπο, είτε με κάποιο roller, είτε με τα χέρια σου, θα κάνει όλη τη διαφορά και όχι γιατί θα ξεπρηστείς (που θα συμβεί). Με το σωστό μασάζ ενεργοποιείς τη λέμφο που είναι το αποχετευτικό σύστημα του σώματος και έτσι διώχνεις όλα τα βλαβερά στοιχεία που σε αφυδατώνουν και σε κάνουν να δείχνεις κουρασμένη ενώ καλωσορίζεις όλα τα καλά που παρέχεις στο δέρμα σου μέσω της διατροφής σου (τα είπαμε παραπάνω). Κάνε λοιπόν ένα καλό μασάζ στο πρόσωπό σου όπως σου έχουμε δείξει πρωί και βράδυ και άμεσα θα καταλάβεις διαφορά.

L OREAL PARIS REVITALIFT LASER ΑΜΠΟΥΛΕΣ

Βήμα #8 ΑΓΑΠΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟΛΙΚΟ ΟΞΥ
Είναι ο καλύτερός σου φίλος. Απολεπίζει απαλά την επιδερμίδα και βοηθά στην ανανέωσή της. Της επιτρέπει να αναπνέει καλά, να τρέφεται σωστά και να φαίνεται πραγματικά πιο νεανική. Ναι, έχω εμμονή με το γλυκολικό οξύ και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Αν θέλεις μετρήσιμα αποτελέσματα, κάνε τη θεραπεία 7 ημερών REVITALIFT LASER της L' OREAL PARIS και θα με θυμηθείς.

xalarose

Βήμα #9 ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΣΤΡΕΣΑΡΕΣΑΙ
Εύκολα το λες και δύσκολα το κάνεις, το ξέρω αλλά το στρες δεν σε ωφελεί σε τίποτα. Το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί ένα χάος στον οργανισμό σου και να σου χαρίζει σπυράκια, θαμπό δέρμα ακόμα και τριχόπτωση. Βρες τι σε χαλαρώνει λοιπόν (ένα μπάνιο, ένα βιβλίο, μία βόλτα) και κάντο καθημερινά για να μειώσεις τα επίπεδα του στρες και κάπως έτσι, σχεδόν μαγικά θα παρατηρήσεις λιγότερες ρυτίδες άμεσα. Μακροπρόθεσμα θα με ευγνωμονείς.

kane maskes

Βήμα #10 ΚΑΝΕ ΜΑΣΚΕΣ
Περίμενε… Όχι κάθε μέρα και όχι ό, τι να ᾽ναι! Οι πολλές μάσκες ή οι λάθος μάσκες έχουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά στα οποία στοχεύεις. Εντόπισε τι έχεις περισσότερη ανάγκη (καθαρισμό, θρέψη, ανάπλαση) και κάνε μία μάσκα την εβδομάδα για αυτό και μία μάσκα ενυδάτωσης. Όχι, δεν θα κάνουν όλη τη διαφορά οι μάσκες μακροπρόθεσμα. Θα την κάνουν όμως άμεσα και αυτό είναι εξίσου σημαντικό.

Πάτα εδώ για να δεις όλο το 25 Days of Beauty Countdown