Το μεγαλύτερο hair color trend του 2021 ταιριάζει κυριολεκτικά σε όλες

Μαρία Ροδίτη
Το μεγαλύτερο hair color trend του 2021 ταιριάζει κυριολεκτικά σε όλες

Το “Root Play” θα σε βολέψει όσο δεν φαντάζεσαι!

Είμαστε σίγουρες πως πάτησες κλικ στο συγκεκριμένο άρθρο, γιατί σου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό που λέμε: ότι, δηλαδή, υπάρχει ένα hair color trend που ταιριάζει σε όλες. Σε μελαχρινές, καστανές, κοκκινομάλλες και ξανθές γυναίκες. Ναι! Ακούγεται περίεργο, αλλά είναι η αλήθεια.

Μιλάμε για το “root play”, το οποίο εξελίσσεται στο πιο hot hair color trend του 2021. Τι είναι, όμως, το root play; Όπως λέει και το όνομά του είναι ένα «παιχνίδι» της ρίζας και πιο συγκεκριμένα η διατήρηση του φυσικού σκούρου χρώματος της ρίζας στο κατά τ’ άλλα βαμμένο μαλλί σου.

Φέτος, λοιπόν, επιβάλλεται να αφήνεις τη ρίζα σου να βγαίνει. Αυτό, δηλαδή, που έπαθες το 2020 με την πρώτη ξαφνική καραντίνα και τα κλειστά κομμωτήρια, τώρα γίνεται τάση. Και, μάλιστα, γίνεται μία από τις πιο βολικές τάσεις. Ο μόνος τρόπος, ωστόσο, για να πετύχεις το root play δεν είναι να αφήσεις φυσικά να βγει η ρίζα σου. Μπορεί και ο κομμωτής σου να το κάνει πράξη με δύο μεθόδους.

Για ένα πιο soft look, ζήτησε από τον hair colorist σου να σου κάνει balayage αφήνοντας φυσική τη ρίζα και ξεκινώντας τη βαφή δύο-τρία δάχτυλα μακριά από αυτήν. Αν, βέβαια, θέλεις ακόμα πιο έντονη αντίθεση, ώστε να φαίνεται ξεκάθαρα η ρίζα σου, δεν έχεις παρά να βάψεις σε ένα σκούρο χρώμα τη ρίζα και τα υπόλοιπα μαλλιά να τα κάνεις στο χρώμα που συνήθιζες ως τώρα.

Για να καταλάβεις καλύτερα αυτό το τόσο μίνιμαλ και απλό hair color trend του 2021, ρίξε μια ματιά στην παρακάτω gallery. Έχουμε συγκεντρώσει δέκα παραδείγματα root play για να τα μελετήσεις καλά και να ξέρεις τι ακριβώς θα ζητήσεις όταν επισκεφθείς το κομμωτήριο.

Cover photo: @stephanie_stylist

Διάβασε ακόμα: 5 βήματα για να κάνεις το πιο απολαυστικό at-home facial