Root melt: Η τεχνική βαφής μαλλιών που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το 2021

Μαρία Ροδίτη
Root melt: Η τεχνική βαφής μαλλιών που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το 2021

Το νέο hair color trend που θα σου χαρίσει το πιο φυσικό αποτέλεσμα ever!

«Όσον αφορά το 2021, πιστεύω ότι αυτό που προστάζει η μόδα -αλλά η μόδα παρακινείται και από την καθημερινότητα, από τη μοντέρνα ζωή- έχει να κάνει με πιο απλές λύσεις. Με πιο γήινα χρώματα, με γυναίκες που ακολουθούν το φυσικό τους χρώμα», μας είπε πριν λίγο καιρό αποκλειστικά ο hairstylist, Πάνος Παπανδριανός, που διαπρέπει παγκοσμίως στον χώρο της μόδας. Και αμέσως, κάνοντας μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο και στις τάσεις, καταλάβαμε πως όντως η φετινή χρονιά προστάζει τη φυσικότητα στο χρώμα μαλλιών.

Θα μας πεις… Πώς επιτυγχάνεται η φυσικότητα στα μαλλιά μας; Με ένα από τα super hot hair color trends του 2021, που δεν είναι άλλο από το root melt. Αν, λοιπόν, φέτος θέλεις να αποκτήσεις ένα πιο φυσικό hair look, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις αυτήν την τεχνική βαφής. Μόλις ανοίξουν τα κομμωτήρια, βέβαια.

https://www.instagram.com/p/CLev4SbH9Tm

Ας πάρουμε τώρα τα πράγματα από την αρχή… Τι είναι το root melt; Πρόκειται για μια εκδοχή του balayage, που θα μπορούσαμε να μεταφράσουμε ως «σβήσιμο της ρίζας». Το root melt χρησιμοποιείται, στην ουσία, για να δώσει ένα φυσικό, μεταβατικό αποτέλεσμα από τη ρίζα στα υπόλοιπα μαλλιά. Το χρώμα της ρίζας «λιώνει» (aka melt), χάνεται μέσα στο χρώμα της ανταύγειας και δίνει ένα ομαλό χρωματικό αποτέλεσμα. Συνήθως, το root melt φτάνει ως και δέκα εκατοστά από τη ρίζα. Έτσι, καθώς μακραίνουν τα μαλλιά δεν δημιουργείται αυτή η αντιαισθητική γραμμή στην κορυφή του κεφαλιού.

Η συγκεκριμένη τεχνική βαφής των μαλλιών μπορεί να κολακεύσει τόσο τα μελαχρινά όσο και τα ξανθά κορίτσια. Εννοείται, φυσικά, πως πρέπει να εμπιστευθείς έναν έμπειρο hair expert για να σου κάνει ένα επιτυχημένο root melt στα μαλλιά σου. Και για να καταλάβεις ακριβώς πώς «μεταφράζεται» το root melt στα μαλλιά, κάναμε την έρευνά μας και βρήκαμε 10 παραδείγματα, τα οποία και σου παρουσιάζουμε στην παρακάτω gallery. Κάνε scroll και ανακάλυψέ τα!

Cover photo: @stylelynhair

Διάβασε ακόμα: Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου πήγε ένα βήμα παραπέρα το all time classic κόκκινο μανικιούρ