Ξέχνα το απλό balayage! Ήρθε μία νέα, oh so chic τεχνική να αλλάξει τα πάντα!

Ξέχνα το απλό balayage! Ήρθε μία νέα, oh so chic τεχνική να αλλάξει τα πάντα!

Ναι, διαφέρει από το απλό balayage και είναι η τεχνική που χαρίζει απόλυτα φυσικές, ανοιχτόχρωμες ανταύγειες -ακόμα και στις καστανές.

Το balayage είναι η πιο δημοφιλής τεχνική βαφής αυτή τη στιγμή και όχι άδικα. Χαρίζει πανέμορφες, φυσικές ανταύγειες και το κοινό του είναι απλά φανατικό. Αρκεί να ψάξεις το hashtag #balayage στο Instagram και θα δεις εκατομμύρια αποτελέσματα. Ποια είναι λοιπόν αυτή η τεχνική που ήρθε για να εκτοπίσει το balayage από τον «θρόνο» του και να αλλάξει τα δεδομένα στις φυσικές ανταύγειες; Ώρα να μιλήσουμε για το oh so chic French Balayage αλλά πριν από αυτό θα κάνουμε ένα… μίνι μάθημα ιστορίας.

lorealpro 159327181 1029444324467686 5163490158098659369 n

Το balayage είναι ουσιαστικά το πέρασμα του ξανθιστικού ή της βαφής σε επιλεγμένες τούφες ώστε να δημιουργηθούν ανταύγειες σαν αυτές που θα αποκτούσαν τα μαλλιά μας αν ξάνοιγαν φυσικά από τον ήλιο. Αυτό όμως το ξέρεις πλέον. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι, το balayage πρωτοεμφανίστηκε και απέκτησε φήμη εξαιτίας του νεαρού Γάλλου κομμωτή με το όνομα Yvan. Ο Yvan είχε έρθει από το Παρίσι και φιλοξενούταν από το κομμωτήριο Cinandre της Νέας Υόρκης προκειμένου να εφαρμόζει την τεχνική «Balayage Au Cotton» στις πελάτισσες του κομμωτηρίου σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στους New York Times τον Απρίλιο του 1974.

lorealpro 156236310 2340303546113377 2485047014499869442 n

Ξεκινώντας από τον αυχένα, ο Yvan επέλεγε λεπτές τούφες και τους εφάρμοζε ξανθιστικό με ένα λεπτό πινέλο. Έπειτα, αντί αν τις τυλίγει με αλουμινόχαρτο, έβαζε από κάτω τους κομμάτια βαμβάκι για να τους παρέχει στήριξη και να τα προστατεύσει τα υπόλοιπα μαλλιά. Χρησιμοποιούσε πολλά μέτρα βαμβακιού και η πελάτισσα έφτανε να μοιάζει σα να φορά μία πολύ αφράτη, λευκή περούκα. Η φιλοσοφία του «Balayage Au Cotton» βασιζόταν στο στρατηγικό ξάνοιγμα των μαλλιών παρά στο βάψιμό τους και ήταν κατάλληλη για ανοιχτόχρωμα μαλλιά. Άφηνε τα πρώτα χιλιοστά της τούφας ανέπαφα και άβαφα συνεπώς το αποτέλεσμα ήταν πολύ φυσικό και ασφαλώς έκανε θραύση τότε και συνεχίζει ως σήμερα.

balayage au cotton orig

Φωτογραφία από τους NY Times

Φυσικά η τεχνική άλλαξε με τα χρόνια, εξελίχθηκε και βελτιώθηκε και μπορούμε να πούμε ότι αυτό ακριβώς είναι που συνέβη και τώρα με την εμφάνιση του Balayage «à la française». Κωδικός French Balayage λοιπόν με την υπογραφή της L’ Oréal Professionnel. Τι ακριβώς είναι; Σκέψου το σαν ένα πιο elegant και oh so chic «αδελφάκι» του απλού balayage. Οτιδήποτε άλλωστε έχει Γαλλική επιρροή είναι αβίαστα κομψό και απόλυτα φυσικό. Μέχρι σήμερα, το balayage αφορούσε κυρίως ξανθά μαλλιά με ακόμα πιο ανοιχτές, ξανθές ανταύγειες και για τους τολμηρούς κομμωτές, αφορούσε και λίγο πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις σε καστανά μαλλιά. Βλέπεις, το balayage, ώσπου να πάρει τη σημερινή του μορφή, πέρασε από πολλά στάδια ενώ χρειάστηκαν πολλές δοκιμές και λάθη για να έχουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα ανταύγειας με αποτέλεσμα να μένουν πίσω –και παραπονεμένες- οι καστανές.

lorealpro 159935046 542372156726344 1848077537604918110 n

Σήμερα όμως, η L’ Oréal Professionnel έρχεται να αυξήσει την «à la française» επιρροή και να μας χαρίσει κάτι ακόμα πιο φυσικό, κάτι ακόμα πιο όμορφο, ακόμα και σε σκούρα καστανά μαλλιά. Αυτό είναι το French Balayage, η εξέλιξη του balayage που μπορεί να χαρίσει ανταύγειες τόσο φυσικές που μοιάζουν σα να έγιναν από τον ήλιο. Τι περιλαμβάνει; Είναι μία υπηρεσία που χωρίζεται σε δύο βήματα. Πρώτα, ο κομμωτής εφαρμόζει το ξανθιστικό στα μαλλιά ώστε να ανοίξει το χρώμα και να χαρίσει φως στις τούφες. Οι experts της L’ Oréal Professionnel «απογείωσαν» αυτό το βήμα δημιουργώντας 3 διαφορετικές τεχνικές για το French Balayage, τις: soft, sexy και extreme που μπορούν αν εφαρμοστούν σε όλες τις αποχρώσεις μαλλιών (ακόμα και τις πολύ καστανές) προσφέροντας ένα απόλυτα φυσικό τελείωμα.

FIG PRO

Το δεύτερο βήμα είναι το gloss με την Dia Light. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό προϊόν που μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμα και τις πιο καστανές βάσεις (ακόμα και αυτές με κόκκινους τόνους) χαρίζοντας στα μαλλιά μία ουδέτερη τονικότητα, απίστευτα λαμπερό τελείωμα και βαθιά περιποίηση. Είναι το βήμα που έρχεται να συμπληρώσει τη «βάση» που δημιούργησε το ξάνοιγμα και να δημιουργήσει ένα τέλεια blended, φυσικό αποτέλεσμα που θα επιτρέψει ακόμα και στις σκούρες καστανές να απολαύσουν ένα φυσικό ξανθό εφέ στα μαλλιά τους αυτό το καλοκαίρι. Πριν από όλα αυτά ωστόσο μία συζήτηση επιβάλλεται! Όπως σου εξηγήσαμε, οι τεχνικές του French Balayage είναι 3 και ένας L’ Oréal Professionnel expert μπορεί να «εξετάσει» τα μαλλιά και τις ανάγκες σου σωστά, ώστε να σου προτείνει την τεχνική (soft, sexy ή extreme) που σου ταιριάζει.

lorealpro 158791248 888478441986189 4691473587729717644 n

Με λίγα λόγια λοιπόν, το French Balayage ήρθε για να κάνει τις ανταύγειες μας ακόμα πιο φυσικές, να πραγματοποιήσει τα Blonde ambitions ακόμα και των πολύ μεσογειακών κοριτσιών και να μας επιτρέψει να απολαύσουμε το καλοκαιρινό μας χρώμα χωρίς να έχουμε άγχος για το επόμενο ραντεβού στο κομμωτήριο.

Επισκέψου λοιπόν τον κομμωτή σου, συζητήστε αν οι δικές σου ανάγκες απαιτούν την τεχνική free-weave, gradual lightening, shadow blend, backcomb slicing ή seamless και απόκτησε το πιο φυσικό, Oh so chic χρώμα που είχες ποτέ. Ξέχνα το balayage, πλέον θα ζητάς French Balayage όπως και εμείς!