Banana eyeliner: Το retro make up trend των 60’s επέστρεψε

Μαρία Ροδίτη
Banana eyeliner: Το retro make up trend των 60’s επέστρεψε

Μπορείς πανεύκολα να κάνεις banana eyeliner! Δεν υπάρχει κάποια δυσκολία, όπως με την απλή (αλλά όχι και τόσο εύκολη) γραμμή eyeliner.

Το eyeliner είναι αγαπημένο προϊόν μακιγιάζ των περισσότερων γυναικών. Είναι αυτό που δίνει sexiness στο βλέμμα και αναβαθμίζει αμέσως κάθε look. Αν με ρωτάς… Εγώ δυσκολεύομαι πάρα πολύ να κάνω και την πιο απλή γραμμή eyeliner. Τρελαίνομαι, όμως, να ανακαλύπτω και να δοκιμάζω νέες τάσεις (ακόμα κι αν αποτυγχάνω στο τέλος).

Το νέο hot retro trend, λοιπόν, που εντόπισα και το οποίο θα βλέπεις παντού το φθινόπωρο του 2021 έρχεται από τα 60’s. Ο λόγος για το banana eyeliner.

Το ανάποδο eyeliner είναι τώρα η πιο hot τάση στο μακιγιάζ

Τι είναι το banana eyeliner

Το banana eyeliner κυριάρχησε τη δεκαετία του 1960 και φέτος κάνει δυναμικό comeback. Τι ακριβώς είναι;

Στην ουσία, banana eyeliner λέγεται ο σχηματισμός γραμμής eyeliner πάνω από το καπάκι του άνω βλεφάρου. Η γραμμή αυτή, όπως καταλαβαίνεις, έχει σχήμα μπανάνας και διακρίνεται τόσο όταν το μάτι είναι ανοιχτό όσο κι όταν είναι κλειστό.

https://www.instagram.com/p/B1qabkoFRhE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το supermodel Twiggy ήταν πιστή οπαδός του banana eyeliner στα 60’s και το έκανε σε κάθε ευκαιρία που έβρισκε. Να, δες!

twiggy

Πώς θα το κάνεις και πώς θα το συνδυάσεις

Κι ενώ μπορεί η απλή γραμμή eyeliner να είναι… κάπως δύσκολο να επιτευχθεί, το banana eyeliner είναι ό,τι πιο εύκολο μπορείς να κάνεις. Γιατί; Διότι δεν χρειάζεται κάποια ακρίβεια, ούτε και να δημιουργήσεις μια ευθεία γραμμή στο μάτι σου. Ακολουθείς το curvy σχήμα του βλεφάρου σου και κάνεις απλά τη γραμμή!



Κι αν αναρωτιέσαι πώς θα συνδυάσεις το banana eyeliner… σου έχω την απάντηση! Για ένα ultra 60’s look τόνισε τις βλεφαρίδες σου με αρκετές στρώσεις μαύρης μάσκαρα και «παίξε» είτε με glitter σκιά, είτε με έντονο κόκκινο κραγιόν.

Μη φύγεις! Στην gallery σού έχω μερικές προτάσεις για να δεις πώς θα κάνεις banana eyeliner!

Cover photo: @allanface