Άσε το double και μάθε το triple cleansing! Το νέο skincare trend που βλέπεις παντού στο TikTok

Μαρία Ροδίτη
Άσε το double και μάθε το triple cleansing! Το νέο skincare trend που βλέπεις παντού στο TikTok

Είπα μάθε… Όχι απαραίτητα δοκίμασε!

Σίγουρα θα έχεις διαβάσει ή ακούσει από τον δερματολόγο σου για το double cleansing! Αναφέρομαι στον διπλό καθαρισμό προσώπου τον οποίο κάνεις κατά καιρούς για να απομακρύνεις τόσο το μακιγιάζ όσο και τους περιβαλλοντικούς ρύπους.

Για το triple cleansing έχεις ακούσει; Είναι το νέο skincare trend που κάνει χαμό στο TikTok και το οποίο όμως… δεν συστήνουν με θέρμη οι δερματολόγοι.

laimos giransi

Δεν φταίει μόνο ο χρόνος! Το skincare λάθος που προκαλεί ρυτίδες στον λαιμό και το ντεκολτέ

Τι ακριβώς είναι το triple cleansing

Το triple cleansing αφορά τον καθαρισμό του προσώπου με τρία καθαριστικά ή την ακολουθία τριών καθαριστικών «κύκλων» (καθαριστικό, μασάζ, πλύσιμο).

Το triple cleansing μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας υγρό, αφρώδες, balm ή καθαριστικό έλαιο… Βασικά, οποιοδήποτε καθαριστικό κι αν χρησιμοποιήσεις γίνεται η «δουλειά».

Τι λένε οι ειδικοί

Οι ειδικοί συμβουλεύουν όσες γυναίκες έχουν κανονική επιδερμίδα ή βάφονται πολύ βαριά να κάνουν triple cleansing ΜΟΝΟ το βράδυ και μόνο με απαλό καθαριστικό προσώπου.

Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, ο τριπλός καθαρισμός είναι απαγορευτικός. Μπορείς στην πραγματικότητα να σου κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Ειδικά αν έχεις ακμή, όμως, το triple cleansing το μόνο που θα σου… προσφέρει είναι περισσότερη λιπαρότητα στην επιδερμίδα και άρα περισσότερα σπυράκια.



Ποιο είναι το point εδώ, λοιπόν; Να μη δοκιμάζεις ό,τι μα ό,τι βλέπεις στα social media και να «ακούς» τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

Check τώρα την gallery και δες 10 καθαριστικά προσώπου που αξίζει να δοκιμάσεις και να εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ