Skin fasting: Η «νηστεία» της επιδερμίδας που εξαλείφει κάθε ερεθισμό και φλεγμονή

Μαρία Ροδίτη
Skin fasting: Η «νηστεία» της επιδερμίδας που εξαλείφει κάθε ερεθισμό και φλεγμονή

Αν η επιδερμίδα του προσώπου σου δεν είναι και στα καλύτερά της, ξεκίνα από σήμερα κιόλας να εφαρμόζεις το skin fasting.

Έχει συμβεί σε όλες! Να αναζητάμε skincare προϊόντα και συστατικά, να μην ξέρουμε ποια είναι η σωστή χρήση και εφαρμογή τους και τελικά να καταλήγουμε με ερεθισμούς και φλεγμονές στο πρόσωπο από τη λάθος χρήση τους. Μήπως τώρα βιώνεις κάτι ανάλογο; Πιθανότατα κάτι σε έχει πειράξει, οπότε να η ευκαιρία να δοκιμάσεις το skin fasting για να… σωθείς.

Γάλα γαϊδούρας VS κατσικίσιο γάλα: Ποια είναι τα οφέλη τους στην επιδερμίδα (+ προϊόντα για σένα)

Τι είναι το skin fasting

Το skin fasting είναι ένα trend-λύση στο πρόβλημα των φλεγμονών και ερεθισμών που μπορεί να αντιμετωπίζεις στην επιδερμίδα σου και έχει δύο εκδοχές. Είτε θα χρησιμοποιήσεις όλα τα skincare προϊόντα σου παγωμένα στο πρόσωπο (αφού πρωτίστως δηλαδή τα έχεις παγώσει στο ψυγείο), είτε θα χρησιμοποιείς τα βασικά: ένα καθαριστικό και μια ενυδατική κρέμα. Και αυτό θα το κάνεις για περίπου 2 με 3 εβδομάδες, ώστε να ανακάμψει ο επιδερμικός φραγμός σου.


https://www.instagram.com/p/CaxTP83OB83/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σκέψου, δηλαδή, το skin fasting σαν έναν μικρό «μάζεμα», σαν μια νηστεία όπως αυτή που κάνεις στη διατροφή σου από ορισμένες τροφές κάποιες περιόδους μέσα στον χρόνο.

Τα οφέλη του skin fasting

Το skin fasting είναι ο ιδανικός τρόπος για να ανακτήσεις τον επιδερμικό φραγμό σου, δηλαδή το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας, που αποτρέπει τα σωματίδια από τη ρύπανση να εισέλθουν και να βλάψουν το δέρμα, αλλά συγχρόνως προστατεύει και την υγρασία του.

Θα μου πεις… Πώς καταστρέφεται ο επιδερμικός φραγμός; Εσύ – με την αλόγιστη και υπερβολική χρήση απολεπιστικών, καθαριστικών ή άλλων προϊόντων- μπορεί να οδηγήσεις στην καταστροφή του επιδερμικού φραγμού σου. Και το skin fasting – aka η «νηστεία» της επιδερμίδας- θα σε σώσει!



Τι θα συμβεί μετά το skin fasting

Μετά το skin fasting η επιδερμίδα σου θα επανέλθει και θα είναι ξανά υγιής. Τότε είναι που μπορείς σιγά-σιγά να ξεκινήσεις να προσθέτεις προϊόντα στη ρουτίνα ομορφιάς σου και έτσι να καταλάβεις τι είναι τελικά αυτό που σε πειράζει και σου δημιουργεί ερεθισμούς.

Wait! Δες στην gallery 5 καθαριστικά προσώπου και 5 ενυδατικές κρέμες για να κάνεις πράξη από σήμερα κιόλας το skin fasting.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ