Hair frosting: Η νέα τεχνική βαφής μαλλιών που ήρθε να πάρει τη θέση του balayage

Μαρία Ροδίτη
Hair frosting: Η νέα τεχνική βαφής μαλλιών που ήρθε να πάρει τη θέση του balayage

Hair frosting

@haileybieber

Αν θέλεις μια αλλαγή στα μαλλιά σου, δεν έχεις παρά να κλείσεις ραντεβού στο κομμωτήριο και να ζητήσεις hair frosting.

Το balayage σίγουρα το ξέρεις και πιθανότατα το έχεις δοκιμάσει. Είναι εκείνη η τεχνική βαφής μαλλιών κατά την οποία δημιουργείται φυσικό τελείωμα ξανοίγματος στα μαλλιά. Στο balayage δεν χρησιμοποιούνται αλουμινόχαρτα – όπως συμβαίνει με τις ανταύγειες-, αλλά η βαφή περνιέται στην τρίχα απαλά, με κοφτές κινήσεις και στόχο έχει να εκπέμπει φυσικότητα, αλλά και να αναδείξει τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Το 2022, ωστόσο, οι τάσεις και οι experts σού λένε να ξεχάσεις το balayage και να τολμήσεις... το hair frosting.

Το hair frosting είναι η νέα τεχνική βαφής μαλλιών, που έχουν λατρέψει οι celebrities, είναι πιο βολική και οικονομική με την έννοια ότι δεν χρειάζεται να πηγαίνεις κάθε τρεις και λίγο για ανανέωση στο κομμωτήριο και είναι απλά… τέλεια.

Αυτά τα 8 hair looks θα σε πείσουν ότι το balayage ταιριάζει και στα κοντά μαλλιά

Τι ακριβώς είναι το hair frosting

Για να επιτευχθεί το hair frosting οι hair colorists χρησιμοποιούν ψυχρές αποχρώσεις του ξανθού τις οποίες απλώνουν σε συγκεκριμένα σημεία των μαλλιών από τη ρίζα μέχρι τις άκρες, ώστε να δημιουργηθεί ένα πολυδιάστατο εφέ τόσο στις ανοιχτόχρωμες όσο και στις πιο σκούρες βάσεις.

https://www.instagram.com/p/CY1mSV5NZN8

Ουσιαστικά, πρόκειται για το βάψιμο κάποιων τμημάτων των μαλλιών από τη ρίζα μέχρι τις άκρες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιθυμητή φωτεινότητα. Το αποτέλεσμα; Με το hair frosting θα υπάρχει στα μαλλιά σου ένα sunkissed φινίρισμα και μια αντίθεση πολύ φυσική, χωρίς όμως να χρησιμοποιηθούν αλουμινόχαρτα, όπως συμβαίνει με τα highlights.

Η διαφορά του balayage με το hair frosting

Στην τεχνική hair frosting χρησιμοποιούνται συνήθως ψυχροί, ξανθοί τόνοι για να δημιουργηθεί αντίθεση με το πιο σκούρο χρώμα της βάσης των μαλλιών. Αντίθετα, στο balayage χρησιμοποιούνται περισσότερο ζεστοί, βουτυρένιοι τόνοι για να επιτευχθεί αυτό το sunkissed αποτέλεσμα.

Για να καταλάβεις καλύτερα, όμως, πώς μοιάζει το hair frosting, μπες στην παρακάτω gallery και δες τα παραδείγματα που συγκέντρωσα για σένα.