Η “Maquillazoo” το έκανε το θαύμα της

Η “Maquillazoo” το έκανε το θαύμα της

Μία παριζιάνα στο Σύνταγμα.

Περπατώντας στους βρεγμένους δρόμους του Συντάγματος, παρατηρώ το πρωτοβρόχι που σηματοδοτεί την έναρξη του χειμώνα, τους καστανάδες που τρίβουν τα χέρια τους ανάβοντας τη φωτιά, τις κόρνες των σταματημένων αμαξιών που διαπερνούν τη σκέψη μου και τους περαστικούς που περπατούν βιαστικά σπρώχνοντας κατά λάθος το μισοτελειωμένο μου αναψυκτικό. Κλείνω τα μάτια και εύχομαι να βρισκόμουν στο Παρίσι, χαμένη κάπου στα καλλιτεχνικά σοκάκια του Marais χαζεύοντας τις βιτρίνες των εναλλακτικών gallery και απολαμβάνοντας τη γαλλική φινέτσα των μικρών χαριτωμένων bistrot. Παίρνω βαθιά ανάσα, πεταρίζω τα μάτια μου όλο έκπληξη και τσιμπιέμαι να δω αν η ευχή μου έγινε πραγματικότητα.

Η "Maquillazoo", θα μπορούσε να είναι ένα αμαρτωλό boudoir, ένα ζεστό cafe, ένα salon de beaute, χωμένο σε κάποια λεωφόρο της Avenue de Montaigne, στην πόλη του Φωτός και του έρωτα. Αντίθετα, το παιδί του αγαπημένου Φώτη Σεργουλόπουλου, είναι βέρα Ελληνίδα, συχνάζει στην πλατεία Συντάγματος και πιο συγκεκριμένα στο νούμερο 15 της οδού Βουλής.

Μπαίνοντας στο ρετρό make up salon, η πρώτη αίσθηση είναι πως έχεις ξαναέρθει. Φταίει ο κινηματογράφος και οι ταινίες μικρού μήκους που έβλεπες μικρή, ίσως τα έπιπλα από την προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη να μοιάζουν σα να βγήκαν από το σπίτι της γιαγιάς ραφιναρισμένα με μια αριστοκρατική αισθητική που σπανίζει.. το μόνο σίγουρο είναι πως αν φτάσεις μέχρι εδώ δε θα θέλεις να φύγεις.

Η Πατρίτσια Παπαβασιλοπούλου, η Σοφία Δασκαλοπούλου και η Καλλιόπη Γιατρού σαν άλλες νεράιδες θα αναλάβουν να σε χαλαρώσουν και να σε κάνουν αγνώριστη με μερικές απλές κινήσεις. Ρετουσάρισμα, πλήρες μακιγιάζ, σχήμα φρυδιών, ακόμα και μαθήματα για να μάθετε να βάφεστε σε τιμές που θα σας κάνουν να χαμογελάσετε από ανακούφιση.

Ύστερα αναλαμβάνει δράση ο Φώτης. Ναι, είναι η χαρά της ζωής, το αγόρι next door που θα θέλατε να έχετε γείτονα, κολλητό, ξάδελφο. "Όταν ο Θεός έφτιαξε την κοιλάδα χάρηκε και βροντοφώναξε πόσο περήφανος ένιωθε, αργότερα έφτιαξε το δέντρο και αισθάνθηκε ακόμα πιο καλά, ύστερα τον άντρα που τον πλημμύρισε με ατελείωτη ευχαρίστηση και κατόπιν τη γυναίκα. Την κοίταξε και αναφώνησε, "αυτή καλή είναι αν βαφτεί και λιγάκι" ", μας λέει και ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια με το ανέκδοτό του. "Μας έχουν τύχει πολλά ευτράπελα. Αν κάποιος θέλει απλά να βγάλει χρήματα δε θα έπρεπε να ασχοληθεί με μία τέτοια επιχείρηση, θέλει μεράκι, αγάπη και προσωπική εργασία. Εγώ προσπαθώ να είμαι εδώ το πρωινά, τα βράδια και το Σάββατο όσο μπορώ για να έχω και προσωπική επαφή με τις γυναίκες, να τις βλέπω, να τα λέμε. Μία φορά μας έτυχε γενική διακοπή ρεύματος και είχαμε πελάτισσες που βάφονταν. Παίρνουμε λοιπόν τις καρέκλες, τις βγάζουμε έξω στο δρόμο και συνεχίζουμε το μακιγιάζ. Οι περαστικοί σταματούσαν και κοιτούσαν, είχε πολύ πλάκα. Πριν επιλέξουμε την πλατεία Συντάγματος είχαμε σκεφτεί πολλές γειτονιές. Το κέντρο όμως μίας πόλης δεν πεθαίνει, η καρδιά της αγοράς δε σταματάει ποτέ.", τονίζει σα χείμαρρος και εγώ γουρλώνω τα μάτια και απολαμβάνω το one man show που με τόσο ενθουσιασμό παρακολουθώ μαγεμένη.

Όλα ξεκίνησαν από έναν πίνακα, από την παιδική φωτογραφία του Φώτη που πλέον έχει την τιμητική θέση στην είσοδο του "Maquillazoo". Τότε μπορεί να πυροβολούσε με νεροπίστολο, τώρα με όπλο τα μολύβια, τα τσιμπιδάκια και τα πινέλα, υπόσχεται να σας κάνει αγνώριστη.

Για περάστε, για περάστε παρακαλώ!