Νεανικό βλέμμα

Νεανικό βλέμμα

Η βλεφαροπλαστική εξελίσσεται, τα Laser δίνουν ιδανικές λύσεις, οι μετεγχειρητικές επιβαρύνσεις μειώνονται αισθητά και τα προβλήματα στην περιοχή των ματιών διορθώνονται. Ο πλαστικός χειρουργός, Παρασκευάς Κοντοές, μας μιλάει για όλα αυτά.

Με την πάροδο του χρόνου εμφανίζονται στην περιοχή των βλεφάρων και του δέρματος γύρω από αυτά τρία βασικά προβλήματα: Η χαλάρωση του δέρματος των άνω και κάτω βλεφάρων, η συγκέντρωση λίπους (σακούλες) και η δημιουργία ρυτίδων τόσο στα βλέφαρα όσο και γύρω από αυτά (πόδι χήνας). Γι' αυτά ευθύνονται οι συνεχείς επιδράσεις της εξωγενούς (περιβάλλον, ήλιος κ.ά.) καθώς και της ενδογενούς (γονίδια, κληρονομικότητα, χρόνος) γήρανσης.

«Η παραδοσιακή βλεφαροπλαστική έδινε λύση στη χαλάρωση και την συγκέντρωση του λίπους, αλλά η απομάκρυνση των ρυτίδων δεν αποτελούσε βασική ένδειξη της επέμβασης» εξηγεί ο γιατρός. «Παράλληλα, η κλασική τεχνική προκαλούσε μακρύτερη μετεγχειρητική περίοδο λόγω των εκχυμώσεων, των οιδημάτων και της μικροαιμορραγίας που εμφανιζόταν κατά τη διάρκεια της επέμβασης».

Τα νέα δεδομένα, όπως μας λέει ο δρ. Παρασκευάς Κοντοές είναι η δυναμική είσοδος των χειρουργικών Laser στην πλαστική χειρουργική που έρχεται να δώσει ιδανικές λύσεις για τη συγκεκριμένη επέμβαση. «Βασικότερο πλεονέκτημα έναντι της κλασικής μεθόδου είναι, αφ' ενός μεν η δυνατότητα αποφυγής των εξωτερικών τομών στο κάτω βλέφαρο και ως εκ τούτου ο μηδενισμός των πιθανοτήτων κάποιων επιπλοκών, αφ' ετέρου δε η παράλληλη απομάκρυνση των ρυτίδων γύρω από τα μάτια κατά την ίδια επέμβαση. Και βέβαια κάτι πολύ σημαντικό είναι η ελάχιστη μετεγχειρητική επιβάρυνση της περιοχής με πολύ ήπιο οίδημα, κάτι που επιτρέπει την επανένταξη στις καθημερινές δραστηριότητες εντός 3-4 ημερών με τελείως διαφορετική εικόνα και εμφάνιση. Η αφαίρεση της χαλάρωσης του κάτω βλεφάρου και η αφαίρεση του λίπους είναι μια μικρής διάρκειας επέμβαση που επιτρέπει την επάνοδο στις δραστηριότητες την μεθεπόμενη ημέρα. Εάν η επέμβαση πραγματοποιηθεί για τον ίδιο λόγο στο άνω βλέφαρο χρειάζονται 1-2 ημέρες επιπλέον. Τέλος, εάν χρειαστεί και απομάκρυνση των ρυτίδων με Laser η χρήση make-up για την κάλυψη της ήπιας ερυθρότητας που εμφανίζεται μπορεί να γίνει 5-7 ημέρες μετά την επέμβαση».

Όπως λέει ο γιατρός σύμφωνα με την εμπειρία του και από το μεγάλο αριθμό επεμβάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία έως σήμερα «Στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων επιβάλλεται η συνδυασμένη τεχνική, δηλαδή σε μια επέμβαση, αφαίρεση λίπους, χαλάρωση και ρυτίδες συγχρόνως. Συνδυάζεται άριστα με επέμβαση face-lift ή full face resurfacing με Laser καθώς και με Βουτιλική τοξίνη για την απομάκρυνση των ρυτίδων στο πόδι της χήνας που οφείλονται στη σύσπαση των μιμικών μυών του προσώπου».

Η επέμβαση πραγματοποιείται στο Θεραπευτικό Διαγνωστικό Κέντρο ΥΓΕΙΑ με τοπική αναισθησία, -μπορεί να γίνει με την ίδια επιτυχία τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες- και ο ασθενής φεύγει την ίδια ημέρα για το σπίτι του.