Copenhagen Fashion Week: Τα 5 hairstyles που ξεχωρίσαμε στα catwalks

Ευαγγελία Αλπίδου
Copenhagen Fashion Week: Τα 5 hairstyles που ξεχωρίσαμε στα catwalks
Valentina Valdinoci / launchmetrics.com/spotlight

Αν θέλεις να κάνεις μία αλλαγή στα μαλλιά σου τη νέα σεζόν, αυτές είναι οι hot τάσεις που αξίζει να υιοθετήσεις!

Μπορεί ακόμη να βρίσκεσαι σε mood διακοπών, φορώντας από το πρωί έως το βράδυ το αγαπημένο σου bikini, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς, ότι διανύουμε τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού. Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα καλωσορίσουμε τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου... Και τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να είσαι ενημερωμένη για τις τάσεις που θα επικρατήσουν τη νέα σεζόν. Η Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024 πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Δανίας, δείχνοντάς μας μερικά από τα trends που θα κυριαρχήσουν τώρα από τον φθινόπωρο.

Η Idalia Salsamendi μας έχει αποκλειστικά όλα τα highlights από την Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης

_Copenhagen-str-S24-0171.jpg

Τα Scandi girls, για ακόμη μία φορά αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης με το μοναδικό τους στυλ, το οποίο γέμισε με χρώμα τους moody δρόμους της Κοπεγχάγης. Μπορεί οι street styles εμφανίσεις να τράβηξαν το ενδιαφέρον του φωτογραφικού φακού, αλλά ως beauty addicts δεν γινόταν να μην παρατηρήσουμε τα beauty looks που ξεχωρίσαμε στις πασαρέλες. Τα fashion brands που συμμετείχαν ήταν γύρω στα 30, αλλά εμείς επιλέξαμε μερικά από τα οποία έχουν ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια μέσα από την δική τους φιλοσοφία και αισθητική. Μερικά εκ των οποίων είναι τα εξής: Ganni, Helmstedt, Stine Goya και Saks Potts. Μέσα λοιπόν από τα runways, εντοπίσαμε τα haistyles που θα δούμε με τη νέα σεζόν και αξίζει να υιοθετήσεις από τώρα, μέχρι την άνοιξη του 2024.

Από τα catwalks της Εβδομάδας Μόδας της Κοπεγχάγης Άνοιξη - Καλοκαίρι 2024, ξεχωρίσαμε:

Ganni

Ganni-S24-028.jpg

Στο show του Ganni είδαμε να επικρατούν co-ords sets με καρό μοτίβα και φορέματα σε animal prints. Παρόλα αυτά, αυτό που παρατηρήσαμε είναι πως κυριαρχούν οι ginger και κόκκινες αποχρώσεις στα μαλλιά. Τα κόκκινα μαλλιά έχουμε δει να υιοθετούν ήδη πολλές cellebrities στην εμφάνισή τους, όπως το πασίγνωστο μοντέλο Emily Ratajkowski. Είναι ένα χρώμα το οποίο ήρθε για να μείνει, χαρίζοντας μία φωτεινή πινελιά στην εμφάνισή. Αν θες μία αλλαγή στο look σου με τη νέα σεζόν, τα κόκκινα μαλλιά θα είναι το πιο trending colour που μπορείς να επιλέξεις.

Saks Potts

Saks-Potts-S24-006.jpg

Ένα ανατρεπτικό look που υιοθέτησε πρώτη η αγαπημένη ηθοποιός, Florence Pugh, είναι το buzz cut. Αυτό το ανδρόγυνο κούρεμα το βλέπουμε να κυριαρχεί στο catwalk του Saks Potts, ενός brand που φημίζεται για τα shows του στην Κοπεγχάγη. Το show πραγματοποιήθηκε δίπλα από τη θάλασσα, γι' αυτό και τα περισσότερα hairstyles ήταν τα wavy looks. Αν θέλεις μία ανατρεπτική αλλαγή στην εμφάνισή του, το buzz cut ίσως να είναι το κούρεμα που θα σε ανανεώσει αυτή τη σεζόν.

Stine Goya

Stine-Goya-S24-038.jpg

Η σχεδιάστρια του fashion brand, Stine Goya, αποφάσισε να παρουσιάσει τη συλλογή της στον δρόμο έξω από το σπίτι της. Οι minimal γραμμές με τα φλοράλ μοτίβα μας κέντρισαν το ενδιαφέρον, αλλά αυτό που λατρέψαμε είναι τα short hairs των μοντέλων που περπάτησαν στην πασαρέλα. Πιο συγκεκριμένα, το Flipped bob έρχεται να ανανεώσει το κλασικό bob cut τη νέα σεζόν. Το flipped bob είναι εμπνευσμένο από τα '60s, αλλά πιο σύγχρονο κι πιο ανανεωμένο. Η διαφορά που έχει με τα υπόλοιπα bob κουρέματα είναι στις άκρες των μαλλιών, αφού έχουν φορά προς τα πάνω.

Helmstedt

Helmstedt-S24-026.jpg

Μία από τις σχεδιάστριες που ξεχώρισε με τη συλλογή της, στην CPHFW είναι, η Helmstedt. Τα ρούχα είχαν έντονα, παιχνιδιάρικα χρώματα, ενώ τα headbands και τα hair accessories ολοκλήρωναν την κάθε εμφάνιση. Αυτό που μας κέντρισε το ενδιαφέρον, ήταν οι άβαφες ρίζες που ξεπηδούσαν στα μαλλιά των μοντέλων. Τα ελαφρώς ατημέλητα μαλλιά και η άβαφη ρίζα είναι ένα trend που θα μας κάνει να αποβάλλουμε το άγχος του κομμωτηρίου... Με λίγα λόγια, δε θα αγχώνεσαι να τρέχεις να κλείσεις ραντεβού για την άβαφη ρίζα. Φέτος, ένα από τα hair trends θέλει την ρίζα των μαλλιών να φαίνεται!

Remain

Remain-S24-002.jpg

Στο fashion brand, Remain, είδαμε αυστηρά κοψίματα και hairstyles με πολλά layrings. Οι φράντζες από την δεκαετία των '90s, απ' ότι φαίνεται θα συνεχίσουν να κυριαρχούν και να απογειώνουν τα beauty looks. Μπορεί τους καλοκαιρινούς μήνες να μην είναι αρκετά βολική, γι' αυτό αν υπάρχει μία εποχή που είναι κατάλληλη για να την υιοθετήσεις, αυτή είναι φέτος το φθινόπωρο.