Σαράντα χρόνια πριν

Σαράντα χρόνια πριν

Η Clinique γιορτάζει τα 40 χρόνια από τη γέννηση του πιο αισθησιακού γεμάτου μυστήριο αρώματος της: του Aromatics Elixir.

Την εποχή που λανσαρίστηκε το Aromatics Elixir, η Clinique σχεδίαζε τάσεις και πολεμούσε έναντι του κομφορμισμού με το floral σχέδιο που είχε την υπογραφή του αρώματος με νότες από τριαντάφυλλο, πατσουλί, σανδαλόξυλο και χαμομήλι. Το λανσάρισμά του Aromatics Elixir έγινε το 1971 άρχισε να καθιερώνει το δικό του μύθο στην αγορά, ενώνοντας σιωπηρά το όνομα της Clinique με τις πιο εξεζητημένες μάρκες που συνδέουν το όνομά τους με αίσθηση πολυτέλειας.

Η επιτυχία του το καθορίζει καταλύτη για την μεγάλη δημοτικότητα της αίσθησης του floral-patchouli. Το, τότε, νέο άρωμα παρουσιάστηκε στους πάγκους της Clinique και προσέλκυσε την αίσθηση του μυστηρίου. Σύντομα έγινε το αναγκαίο αξεσουάρ των αισθησιακών γυναικών. ¨Όμως, το άρωμά του ήταν τόσο ξεχωριστό που όλοι ρωτούσαν ποιο είναι το όνομά του. Από στόμα σε στόμα, το όνομά του ταξίδεψε σε όλη την υφήλιο, δημιουργώντας τους πιο πιστούς οπαδούς, που μέχρι σήμερα έχουν μια συναισθηματική σχέση πίστης απέναντί του.

Ήρθε γρήγορα αλλά παρέμεινε και αιχμαλώτισε την προτίμηση των καταναλωτριών του. Αυτό είναι το Aromatics Elixir που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πορεία της αρωματοποιίας μέσα στα χρόνια, και το οποίο μέχρι και σήμερα, συνεχίζει να κερδίζει το θαυμασμό.

Από τα 40α του γενέθλια δεν θα μπορούσε να λείπει μία ειδική έκδοση το Aromatics Elixir Special 40th Anniversary Collection, όπως του αρμόζει.