BB Creams: Η τάση που πρέπει να γνωρίζετε

BB Creams: Η τάση που πρέπει να γνωρίζετε

Μία τάση στην κοσμετολογία γνωρίζει άνθηση και φέρνει κοντά μας τις κρέμες που ξεκίνησαν ως blemish balm για να δώσουν λάμψη στην επιδερμίδα.

H πρώτη BB (blemish balm) κρέμα αναπτύχθηκε το 1950 από μια Γερμανό Δερματολόγο τη Dr. Christine Schrammek προκειμένου να βοηθήσει την επιδερμίδα των ασθενών της να επανέλθει από επεμβάσεις με laser και peellings.

Οι BB Creams, είναι διαδεδομένες στην Κορέα, αποκαλούμενες και ως «secret of Korean actresses» αλλά είναι επίσης γνωστές και στην Ιαπωνική αγορά ομορφιάς, όπου μία φωτεινή, αψεγάδιαστη επιδερμίδα αποτελεί ένδειξη ομορφιάς.

Η πρώτη καταγεγραμμένη εμφάνιση του BB Cream στην Κορέα ήταν το 1985 από τη Dr. Christine Schrammek, ύστερα από σχετική πρόσκληση όπου παρουσίασε την πρώτη BB και στη συνέχεια διαδόθηκε και στην Ιαπωνία. Αυτό σηματοδότησε την έναρξη μιας «μανίας» στις αγορές της Ασίας, όπου οι BB creams βρίσκονται στις κορυφαίες πωλήσεις καλλυντικών προϊόντων ως και σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια, οι ΒΒ Creams χρησιμοποιούνται από πολλούς ανθρώπους για τις ιδιότητές που έχουν στην ανανέωση του δέρματος και στην πολύ φυσική κάλυψη που προσφέρουν. Χρησιμοποιούνται πολύ από celebrities στην Κορέα και έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς στην Κίνα, το Hong Kong και γενικότερα στην Ασία.

Φαίνεται, όμως, ότι έχουν αρχίσει να αποτελούν ένα μεγάλο trend στον κόσμο της ομορφιάς σε όλο τον κόσμο, αφού τα αποτελέσματα τους στην επιδερμίδα είναι εντυπωσιακά και είναι στιγμή πλέον να τις δοκιμάσουμε.