Καθαρό πρόσωπο, μεγάλες βλεφαρίδες: Η πρόταση μακιγιάζ για το ρεβεγιόν της make-up artist Φωφώς Σγόντζου

Καθαρό πρόσωπο, μεγάλες βλεφαρίδες: Η πρόταση μακιγιάζ για το ρεβεγιόν της make-up artist Φωφώς Σγόντζου

Μία φρέσκια πρόταση για το μακιγιάζ σας που ξεχωρίζει.

«Τις γιορτές πάντα προτείνουμε χρώματα που είναι φωτεινά και λαμπερά. Ενδείκνυται το κόκκινο στα χείλη όπως και στα νύχια. Κάνουμε ωραία smoky eyes, γενικά θα λέγαμε ότι κάνουμε πιο έντονα εορταστικά μακιγιάζ» λέει η Φωφώ.

«Από την άλλη βέβαια» παρατηρεί η Φωφώ «μου αρέσουν τα πολύ φυσικά μάτια με μία ωραία βλεφαρίδα και στόμα κόκκινο, μπορντοκόκκινο ή σκούρο κόκκινο -στο χρώμα του αίματος. Αυτό θα μου άρεσε πιο πολύ από ένα μακιγιάζ με έντονο μάτι και έντονο στόμα».

«Αν θέλετε να κάνετε μία πιο έντονη βραδινή εμφάνιση, ας κάνετε smoky eye σε φυσικές καφέ αποχρώσεις, ας μην γίνει μαύρο το μάτι και κόκκινο το στόμα και φτάσετε σε μία υπερβολή. Ας κάνετε ένα πιο γήινο smoky eye με έντονη βλεφαρίδα και πιο πορτοκαλοκόκκινο κραγιόν» συμβουλεύει η Φωφώ.

«Αν θέλετε να τονίσετε πιο πολύ το στόμα επιλέξτε το μπορντοκόκκινο χρώμα με πιο φυσική διάθεση στο μάτι. Μπορεί φέτος να μην είναι οι περλέ σκιές στη μόδα αλλά μία εξαίρεση μπορείτε να κάνετε χωρίς υπερβολή. Μία ελάχιστη γυαλάδα μπορεί να έχει το μάτι και αν είναι και υγρή η σκιά ακόμη καλύτερα. Επιλέξτε απόχρωση του μπεζ, του μπεζ-χρυσού, ανάλογα με το ρούχο σας και αφήστε την να δώσει μία ιριδίζουσα απόχρωση στα βλέφαρα» προτείνει και συνεχίζει.

«Σε αυτό το μακιγιάζ μπορείτε να κάνετε μία γράμμωση με eyeliner ή με μολύβι ή μπορείτε να το αφήσετε ως έχει κάνοντας απλά τις βλεφαρίδες έντονες με πολλά περάσματα μάσκαρα, προσέχοντας πάντα να βάφετε αρκετά την εξωτερική γωνία του ματιού. Τονίστε τα ζυγωματικά με φρέσκες και δροσερές αποχρώσεις όπως το ροζ -ξεχάστε τα μπρονζέ- και τονίστε τα χείλη όσο θέλετε» εξηγεί η Φωφώ.

Τέλος, σημειώνει «Μεγάλη προσοχή στο τόνισμα των φρυδιών, φέτος, που είναι στη μόδα τα πιο γεμάτα και έντονα φρύδια. Φροντίστε να κάνετε σωστή αποτρίχωση και σωστό γέμισμα με το μολύβι. Μην τα κάνετε λεπτά!»