Θέλει τόλμη η εποχή που ζούμε

Θέλει τόλμη η εποχή που ζούμε

Το μακιγιάζ που προτείνει η Pat McGrath, Global Creative Design Director της Max Factor, για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι, έχει δυνατά στοιχεία.

«Αυτή η σεζόν είναι επίσης minimal, με μία τολμηρή διάθεση», λέει η Pat McGrath, Global Creative Design Director της Max Faxtor, περιγράφοντας αυτή τη θεματολογία που έρχεται σε αντίθεση με την περσινή τάση, η οποία βασιζόταν στο υπερβολικό make-up.

«Η τάση Bold Minimalism έχει να κάνει με τις λεπτομέρειες», αναφέρει η Pat- αυτό μπορεί να επιτευχθεί με παγιέτες που αντανακλούν το φως, κόκκινο του κερασιού στα χείλη ή μία στρώση έντονης σκιάς στα μάτια. Το κοινό σημείο αυτών των διφορούμενων ιδεών είναι η μοναδικότητά τους: Όλα έχουν να κάνουν με ένα και μοναδικό πράγμα», αναφέρει η Pat, «μία λεπτομέρεια που θα δημιουργήσει μία γραφική ή γραμμική άποψη.»

Για άλλα show πασαρέλας η Pat δημιούργησε την απόλυτα διακριτική έκφραση της τάσης: όμορφα πρόσωπα που έμοιαζαν άβαφτα. Η «εντυπωσιακή χρήση γραμμών και χρωμάτων» εκφράζει τέλεια την ιδέα της Pat σχετικά με την τάση Bold Minimalism.

«Τα γεωμετρικά σχήματα της collection στο show του Port 1961, επηρεασμένη από τα γεωμετρικά αρχιτεκτονικά σχήματα, με ενέπνευσε να δημιουργήσω ένα γραμμικό μεταλλικό πράσινο eyeliner πάνω από τη λευκή σκιά ματιών», όπως αναφέρει η ίδια. Ένα σχήμα με άποψη που παραμένει τολμηρό και θηλυκό. Το μαύρο eyeliner στο εσωτερικό των ματιών, όπως παρουσιάστηκε στο show της Prada, μείωσε τη γραμμικότητα του στιλ, το οποίο όμως παρέμεινε έντονα minimal.»

Ο κυρίαρχος ρόλος των χειλιών ήταν εμφανής στο show του Yohji Yamamoto. Εδώ η Pat εμπνεύστηκε από τη Βικτωριανή Αγγλία του 19ου αιώνα και δημιούργησε ένα εντυπωσιακό look με βάση το μοβ χρώμα στα χείλη, μία απόχρωση που αναπτύχθηκε κυρίως κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Βασίλισσας Βικτώριας. Η Pat προσέθεσε ροζ highlighter στο μέσο των χειλιών κάνοντας έτσι το look πιο σύγχρονο.