O Εμμανουήλ Αποστολάκης, Official Makeup artist της Make Up For Ever συνοψίζει τα trends του μακιγιάζ στην AXDW

O Εμμανουήλ Αποστολάκης, Official Makeup artist της Make Up For Ever συνοψίζει τα trends του μακιγιάζ στην AXDW

Πόσα trends εμφανίστηκαν στην AXDW; Μάθετε τα πάντα γι' αυτά στα μάτια, στα χείλη και στο πρόσωπο. 

«Η Make Up For Εver (που θα βρείτε αποκλειστικά στα Sephora) παρακολουθεί πάρα πολύ τα trends οπότε γενικώς θέλει το μακιγιάζ να συμβαδίζει με τα trends του μακιγιάζ φθινόπωρο-χειμώνας 2012- 13» λέει ο Εμμανουήλ Αποστολάκης. «Τα trends που επικράτησαν γενικώς στις πασαρέλες ήταν πολύ τα smoky eyes, όπως επίσης και το look με πολύ έντονα βαμμένα μάτια και πολύ απαλά τα χείλια. Όσο για τα χρώματα κυρίως έγιναν στα κλασσικά χρώματα, δηλαδή μαύρο και γκρι» λέει και συνεχίζει « Επίσης υπήρχε ένα alternative smoky eyes look, όπου οι σχεδιαστές ήθελαν χρώμα, όπως μπλε έντονο ή μoβ του αμέθυστου. Αυτό έγινε και από μας αλλά και σε άλλα defile όπως ο Cavalli και ο Jason Wu».

O Εμμανουήλ Αποστολάκης, Official Makeup artist της Make Up For Ever λέει «Κάναμε στην Υβόννη Μπόζνιακ και στην Άννα Ντιμιτρίεβιτς στο AXDW αυτό το look. Kάναμε αυτό το smoky eyes στην επίδειξη του Stephan Caras, το οποίο είχε τους κλασσικούς χρωματισμούς του καφέ –σε τέσσερις διαφορετικές αποχρώσεις-, καφέ της άμμου, καφέ σοκολά, ταμπάκο αλλά και χρυσό. Χρησιμοποιήσαμε επίσης ψεύτικες βλεφαρίδες οι οποίες ήταν πολύ στην μόδα φέτος» και παρατηρεί «Φέτος, ήταν η πρώτη χρονιά που οι γυναίκες φοράνε τόσο πολύ ψεύτικες βλεφαρίδες, πιστεύω ότι οφείλεται στο ότι πλέον οι ψεύτικες βλεφαρίδες έχουν γίνει πολύ ελαφριές αλλά και οι κόλλες πολύ ανθεκτικές».

«Επίσης, στο AXDW υπήρχαν μάτια πολύ έντονα βαμμένα με eyeliner. Ένα eyeliner όχι τοποθετημένο με απόλυτη ακρίβεια ώστε να γίνει πολύ κλασσικό, αλλά τοποθετημένο παχύ και κρεμώδες πάνω στο μάτι. Σαν το aqua black της Make Up For Εver που είναι ένα αδιάβροχο eyeliner σε βαζάκι σε μορφή κρέμας. Το συγκεκριμένο προϊόν το χρησιμοποιήσαμε στο look της Rita Attala, δηλαδή απλώσαμε το eyeliner σε όλο το βλέφαρο αλλά θέλαμε και μια ροκ άποψη, οπότε αφού απλώθηκε καλά το eyeliner μετά πήραμε ένα πινέλο και το χαλάσαμε, του κάναμε ένα smudge πάνω στο μάτι και μετά το τραβήξαμε προς τα έξω. Αυτό είναι πολύ ωραίο και το είδα και στον οίκο Lanvin που έκαναν τέτοιου στυλ make up. Γενικά γίνεται πολύ στις επιδείξεις του Παρισιού και του εξωτερικού γενικότερα ένα eyeliner πιο rock and roll, όχι τόσο 'κυρία' όπως ήταν πιο παλιά» εξηγεί ο Εμμανουήλ και συμπληρώνει «Αυτό επίσης είναι πιο εύκολο για μια γυναίκα να το κάνει μόνη της, γιατί δεν χρειάζεται να είναι τόσο ακριβείς οι γραμμές, είναι πιο ελεύθερο ώστε να μην φαίνεται τόσο στημένο όσο για παράδειγμα θα ήταν σε μακιγιάζ τηλεοπτικές εκπομπές».

«Επίσης, στην επίδειξη του Koudounaris το make up ήταν ένα πιο rock and roll με μάτια μαύρα κάπως σβησμένα, με αδιάβροχη aqua cream απλωμένη σε όλο το βλέφαρο και πολύ kohl kajal, μαύρο μολύβι που μπαίνει στο εσωτερικό του ματιού» λέει ο Εμμανουήλ και συγκεντρώνει τα look των ματιών.