Η Νίκη Κάρτσωνα αφήνεται στα χέρια του John Tsagaris και κάνει βελονισμό αντί για botox!

Η Νίκη Κάρτσωνα αφήνεται στα χέρια του John Tsagaris και κάνει βελονισμό αντί για botox!

Είχα ακούσει πολλά για τον Έλληνα John Tsagaris, ο οποίος είναι γνωστός στην Αγγλία και την Ευρώπη για τις εναλλακτικές και σύχρονες πρακτικές της κινεζικής ιατρικής σε πρόσωπο και σώμα και κουράρει celebrities όπως η Madonna, η Gwyneth Paltrow, η Sienna Miller, η Elle Mcpherson. Μου δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθώ στο χώρο που διαθέτει στο Κολωνάκι (όπου βρίσκεται μία εβδομάδα το μήνα) και να ζήσω μία μοναδική εμπειρία.

Η πρώτη επαφή ήταν πολύ φιλική με μία μικρή συζήτηση με τον κ.Tsagaris, τόσο για να λύσω κάποιες απορίες μου –θέλω να ξέρω τα πάντα πριν προχωρήσω- όσο και για να απαντήσω σε όσα ήθελε να ξέρει για μένα, ώστε να μπορέσει να συμπεριλάβει στις θεραπείες του γενικότερα προβλήματα υγείας τα οποία μπορεί να έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το δέρμα και να δημιουργήσει μια ολιστική θεραπεία που λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους του ανθρώπινου οργανισμού.

Αφού εξομολογήθηκα ότι δεν βάφομαι συχνά και θα ήθελα να μην χρειαζόταν να βάφομαι ποτέ, αφού είπα τι προϊόντα ομορφιάς χρησιμοποιώ και με ποιον τρόπο, ότι δεν παίρνω συμπληρώματα διατροφής, παρά μόνο βιταμίνη C, έμαθα ότι όλα τα μοντέλα πριν από φωτογραφήσεις και από πασαρέλες κάνουν αυτή την θεραπεία που θα έκανα, ώστε να έχουν αυτό το φρέσκο look. «Αυτό που θα κάνουμε σήμερα είναι μία καθαρά αρχιτεκτονική δουλειά που γίνεται στο δέρμα σας, κι αυτό θα το διαπιστώσετε αμέσως μόλις βγάλω την τελευταία μου βελόνα» λέει ο κ. John Tsagaris.

Η αλήθεια είναι ότι είμαι εξοικειωμένη με τον βελονισμό γιατί κάνει ο άντρας μου –ως αθλητής-, αλλά έχω την απορία γιατί τον βελονισμό δεν τον έχουμε ταυτίσει με το πρόσωπο μας και τον έχουμε ταυτίσει μόνο με προβλήματα. Η απάντηση σε αυτό ήταν άμεση «Είναι μια καινούρια τεχνοτροπία, η οποία έχει δημιουργηθεί από την εποχή του μετακομμουνισμού, την εποχή του Μάο, όπου ο ίδιος ο Μάο έπαθε ένα πάρα πολύ σοβαρό εγκεφαλικό, και του είχε 'πέσει' η μια πλευρά του προσώπου του. Οι Κινέζοι βελονιστές προσπάθησαν να επαναφέρουν το πρόσωπο του και τα κατάφεραν. Όταν το επανέφεραν διαπίστωσαν ότι το δέρμα του ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, έτσι λοιπόν άρχισαν να κάνουν κάποιες έρευνες και αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι η εισχώρηση των βελόνων στο υπόστρωμα του δέρματος, είναι αυτό που επιφέρει είναι μια διέγερση των ινοβλαστών και των κυττάρων με αποτέλεσμα να γίνεται ανάπλαση και αναδόμηση των κολλαγόνων ινών και της ελαστίνης. Δημιουργεί μια πολύ καλή σύσφιξη στο δέρμα, κυρίως δουλεύει στην μικροκυκλοφορία του δέρματος και αναπρογραμματίζει το DNA των κυττάρων

Είμαι έτοιμη και ξεκινάμε. Ξαπλώνω και αρχίζει η διαδικασία: «Αρχίζω να χρησιμοποιώ μια-δυο βελόνες στα χέρια και στα πόδια και μετά θα δουλέψουμε αποκλειστικά στο πρόσωπο σας» ακούω αλλά δεν αισθάνομαι ούτε καν το τσίμπημα!

«Συνήθως πολλές κυρίες που έρχονται για πρώτη φορά και φοβούνται, μετά την θεραπεία βλέπουν πολύ θετικά αποτελέσματα. Επίσης, πολύ μεγάλη διαφορά βλέπουν και οι γυναίκες που έρχονται πριν την περίοδο γιατί οι ορμόνες τους είναι σε έξαρση» εξηγεί ο κ. John Tsagaris.

«Θα χρησιμοποιήσω έναν ορό από πράσινο τσάι για να προετοιμάσω το δέρμα σας, χρησιμοποιώντας μια ειδική τεχνική σιάτσου ή ρεφλεξιολογίας προσώπου για να βοηθήσω το δέρμα, αλλά και για να δω την ελαστικότητα του, την τόνωση των μυών αλλά και να διαγνώσω τυχόν προβλήματα με την μέθοδο της δαχτυλοποίησης» μου εξηγεί «Από την διαδικασία αυτή μπορώ να παρατηρήσω από ιγμορίτιδα μέχρι προβλήματα χοληστερίνης ή πολύ μεγάλη αγχωτική τάση, αλλά και ανθρώπους που τρίζουν τα δόντια.»

«Θα χρησιμοποιήσουμε τώρα πιο λεπτές και πιο εξειδικευμένες βελόνες σε όλο το πρόσωπο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγαλύτερη επίδραση στο δέρμα. Στον κάθε άνθρωπο οι βελόνες αυτές μπαίνουν σε διαφορετικά σημεία του προσώπου, αναλόγως με τα προβλήματα που διαπιστώνονται. Συνήθως βάζω αρκετές βελόνες από 60 μέχρι και 200, ανάλογα με την ηλικία του ασθενή μου ή και το δέρμα.» λέει και μου βάζει βελόνες σε κάθε σημείο του προσώπου, ενώ η φωνή του που είναι πολύ ήρεμη με κάνει να νιώθω ασφάλεια. Έχω αρχίσει να νοιώθω το αίμα μου να ρέει πιο ελεύθερα και μου το επιβεβαιώνει, όταν το παρατηρώ λέγοντας «Χρησιμοποίησα μερικά σημεία που έχουν να κάνουν με την κυκλοφορία του αίματος σας, με τις ορμόνες, για να τονώσω το αίμα σας.»

«Το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτό το φως το οποίο αυξάνει την οξυγόνωση του δέρματος και εισχωρεί στους μυς του προσώπου και του σώματος και σας χαλαρώνει. Είναι σας να κάνετε ηλιοθεραπεία. Εκπέμπει μια θερμότητα η οποία σας χαλαρώνει» μου λέει και με αφήνει για λίγη ώρα να ηρεμήσω κάτω από αυτό το ειδικό φως.

Λίγη ώρα μετά αρχίζει να μου αφαιρεί τις βελόνες και όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη, είναι φανερό ότι τα φρύδια μου είναι λίγο πιο πάνω, οι γραμμές του προσώπου μου είναι πιο καθαρές και τονωμένες και μοιάζω πολύ πιο ξεκούραστη. Τo δέρμα μου είναι πιο σφριγηλό, πιο νεανικό, πιο υγιές και οφείλω να παραδεχτώ ότι ο κοσμητικός βελονισμός είναι πραγματικά η καλύτερη φυσική εναλλακτική του Botox.

«Πολλοί ασθενείς μου που έκαναν Botox και υαλουρονικό οξύ κάνουν θεραπείες και σε εμένα, δεν επηρεάζει το ένα το άλλο, απλά με την θεραπεία έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα» εξηγεί ο κ. John Tsagaris και συμπληρώνει «Τα τελευταία χρόνια, ειδικά στην Αγγλία ο βελονισμός έχει γίνει πολύ mainstream και γίνεται με ιατρική συνταγή. Μπορεί κάποιος να πάει σε οποιοδήποτε νοσοκομείο και να κάνει βελονισμό».

Μπορεί να μην είναι Αγγλία εδώ και να μην μπορούμε να πάμε στην ιδιωτική του κλινική «John Tsagaris Clinic» στο Knightsbridge στο Λονδίνο, αλλά ευτυχώς αποφάσισε να ανοίξει και στον τόπο καταγωγής του την Ελλάδα τον δικό του χώρο και να τον κάνει έναν από τους προορισμούς του. «Γεννήθηκα στην Γερμανία, η βάση μου είναι το Λονδίνο και ταξιδεύω συνέχεια σε όλο τον κόσμο για να βλέπω ασθενείς. Ισπανία, Μόσχα, Σαουδική Αραβία –όπου κάνω θεραπείες σε κάποια μέλη της βασιλικής οικογένειας- και Αθήνα». Καιρός να εμπιστευτούμε την ομορφιά μας στα χέρια του διάσημου practitioner!

Για περισσότερες πληροφορίες στην Ελλάδα επικοινωνήστε με την κα Δούκα, τηλ. 6936 791 900 ή επισκεφτείτε το site του www.johntsagaris.co.uk